Campanya de matriculacions: la comunitat educativa dóna color als seus centres per fer-los atractius

La comunitat educativa de les escoles públiques de Castelló ha participat activament del projecte Pinta Escola, impulsat per la regidoria d’educació de l’ajuntament de la ciutat per embellir les instal·lacions educatives. Les famílies han col·laborat amb el professorat i l’alumnat i han omplit de color els patis creant murals a les parets, pintant les tanques i traçant a terra jocs infantils.

Aquesta iniciativa a més de fomentar el treball cooperatiu entre la comunitat educativa, també ajudarà a millorar la imatge dels centres de titularitat pública i a fer-los més atractius de cara al període de matricula que arrancarà el pròxim 9 de maig. L’objectiu com diu el lema de la campanya de matriculació de FAPA-Castelló és que les famílies “Trien Escola Pública”. El projecte ha tingut molt bona acollida, ja que han participat més de 35 escoles de la ciutat i que es preveu donar-li continuïtat el pròxim curs. Per la seua banda, el regidor d’educació de Castelló, Enric Porcar, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat i ha explicat que “una escola plena de color, decorada amb jocs, murals i frases que posen en relleu la tasca educativa, dóna a entendre que allí es treballa més enllà dels continguts curriculars, que mestres i famílies van tots a una, remen en la mateixa direcció. I això és important perquè per educar cal la implicació de tota la comunitat educativa”.

Jocs Infantils

Al CEIP Isabel Ferrer i al CEIP Soler i Godes han pintat nous jocs infantils i han restaurat els que ja existien per millorar les zones d’esplai dels patis. En el cas del CEIP Soler i Godes s’han incorporat per al pati de Primària jocs tradicionals com el sambori i el tres en ratlla i per a infantil s’han pintat laberints, lletres nombres i una gran pissarra perquè els xiquets i xiquetes puguen seguir dibuixant durant el temps d’esbarjo.

Treball cooperatiu

Les AMPA s’han mostrat molt satisfetes amb la iniciativa i destaquen que els ha ajudat a millorar el manteniment de les instal·lacions dels seus centres i a fomentar el treball cooperatiu entre tota la comunitat educativa com es pot veure en les imatges de l’equip de treball del CEIP Fadrell, el CEIP Mestre Canós i el CEIP Isabel Ferrer. L’AMPA de  l’Herrero també ha destacat aquest aspecte i explica que: “ens ha servit per a crear vincles entre les famílies i amb el professorat i per demostrar que la comunitat escolar si està unida, és capaç de fer qualsevol cosa”.

Mestre Canós 1

Pintura Mural

Al CEIP Herrero, el CEIP Benadressa i el CEIP Exèrcit han realitzat diferents pintures murals. En el cas de l’Herrero han decorat la façana amb una composició amb el lema “L’educació és l’arma més poderosa per canviar el món” de Nelson Mandela. Al CEIP Exèrcit han pintat un mur del pati amb la inscripció: “La diferència ens enriqueix, el respecte ens uneix”. En cas del CEIP Benadressa han comptat amb la participació del conegut il·lustrador Joan Turú que ha dissenyat un mural per a la biblioteca del centre en el qual han participat els xiquets i xiquetes de l’escola.