FAMPA-Castelló Penyagolosa ha organitzat un concurs de relats curts dirigit als xiquets i xiquetes de 4t, 5é i 6é de Primària i 2n, 3r i 4t d’ESO. L’activitat es va posar en marxa el passat dilluns 19 de desembre i el termini per participar finalitzarà el dia 1 d’abril de 2017. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conéixer la federació entre els xiquets i xiquetes de les AMPA i també fomentar l’animació lectora i el gust per l’escriptura.

Els xiquets i xiquetes que vulguen participar han de saber que el relat ha d’estar escrit en Valencià i ha de ser original i inèdit, a més, no podrà haver estat premiat en cap altre concurs, ni es podrà presentar a altres certàmens mentre aquest continue obert. L’extensió màxima serà entre 500 i 1.000 paraules amb tipografia Arial 12. El tema dels relats és lliure, pot ser tant de ficció, com de no-ficció i ha de començar amb la frase. “Fa molt, molt de temps, en un país llunyà, hi havia una escola…” L’alumnat interessat a participar ha de fer arribar el seu relat amb les seues dades de contacte a concursosfapacastello@gmail.com. Al correu electrònic s’ha d’indicar el nom, l’edat, el curs, el centre educatiu, el correu electrònic i el telèfon de contacte i s’ha d’adjuntar el relat en format word o pdf sense signar. Els treballs s’entregaran a través de les AMPA de cada centre. Per participar en el concurs s’ha de pertànyer a les AMPA federades a FAMPA i cada persona només podrà presentar un relat.

El 23 d’abril l’organització comunicarà els relats guanyadors i es concediran 3 premis. El primer és un llibre electrònic, el segon una recopilació de 10 llibres de lectura i el tercer 5 llibres de lectura infantil i juvenil. Els guanyadors els decidirà un jurat format per membres de la junta de FAMPA i els membres de les AMPA federades que ho sol·liciten. També es comptarà amb la participació d’escriptors locals. Per a la valoració dels treballs, l’organització ha explicat que es tindrà en compte la qualitat literària i l’originalitat creativa. Per a més informació les persones interessades poden descarregar les bases del concurs a la web de FAMPA-Castelló.