La plataforma per l’ensenyament públic convoca una vaga contra la LOMCE per al 9 de març

La Plataforma per l’Ensenyament Públic, que agrupa a tots els sectors de la comunitat educativa, sindicats de professorat, AMPAs i estudiants, s’ha reunit a la seu de FAMPA-Castelló per acordar els actes reivindicatius que se portaran a terme a Castelló per sumar-se a la vaga del 9 març convocada en l’àmbit estatal. L’objectiu de la protesta és fer pressió social al govern per preservar l’acord del Congrés de Diputats per paralitzar la llei educativa LOMCE, després que el consell de ministres intentés trencar el pacte en el Tribunal Constitucional.

Així, davant d’aquesta situació la Plataforma Estatal per l’Educació Pública convoca una vaga per a tots els nivells educatius des d’Infantil fins a la Universitat per aconseguir l’efectiva paralització de la LOMCE i la construcció d’un gran pacte educatiu que compte amb la participació de totes les forces polítiques i de la comunitat educativa. La intenció és que deixen de succeir-se lleis, fetes al gust dels governants de torn i es consolide una llei educativa de qualitat que integre els interessos de tota de la ciutadania, i no només de les elits polítiques i culturals. A Castelló, la comunitat educativa s’ha sumat a la protesta i a més de participar en la vaga, les entitats de la plataforma han acordat convocar una manifestació per al mateix dia 9 de març a les 18.30 hores que sortirà des de la Plaça Mª Agustina. També s’han convocat concentracions a les 12 hores en les places de Nules, La Vall d’Uixò, Onda, Vinaròs, Vila-real i Castelló. Així mateix, el sindicat d’estudiants també ha comunicat que està organitzant tancaments als instituts de Castelló.

Segons han fet públic la plataforma estatal per l’escola pública “la comunitat educativa demana al Govern que complisca amb la voluntat de la ciutadania i ature la Llei Educativa LOMCE com ja s’havia acordat amb les forces polítiques del Congrés de Diputats”. En aquest sentit, els i les representants de CEAPA, confederació estatal d’AMPAs a la qual pertany FAMPA, han fet una crida a les AMPA per mobilitzar-se i expliquen que: “El govern actual considera que el poder legislatiu ha d’estar supeditat a l’executiu, i que la sobirania no resideix en el poble sinó en el mateix govern, perquè només així s’entén que s’oposen a què el Congrés siga capaç de portar a terme les gestions necessàries per formar un gran pacte educatiu”.