El 24 de gener, tal com es fa cada any, commemorem el Dia de l’Educació a tot el món, reconeixent el paper crucial que l’educació juga en la promoció de la pau i el desenvolupament. En aquest any en què sembla que el món està immers en una onada de conflictes violents, la UNESCO ens proposa el lema “Aprendre per a una pau duradora”, convidant-nos a reflexionar sobre la creixent importància d’educar amb l’objectiu de mantenir un compromís actiu amb la pau.

L’aprenentatge per a la pau ha de ser un procés transformador que contribuïsca a dotar als estudiants dels coneixements, valors, competències i comportaments necessaris per a esdevenir agents de pau dins de les seues comunitats.

Lluitar per una educació pública, inclusiva, equitativa i de qualitat significa comprometre’s amb la creació d’un món més igualitari i pacífic. A través d’aquesta lluita, aspirem a una convivència lliure de violència i a una societat més justa i sostenible. Tant les famílies com els educadors, juntament amb la societat en general, tenim la responsabilitat i la capacitat de contrarestar el discurs d’odi. Aprofitem aquesta oportunitat per a contribuir a la construcció d’un futur més positiu i prometedor.