Obrim un procés participatiu entre les AMPA per modificar els estatus de la federació

FAPA-Castelló Penyagolosa ha obert un procés de participació entre les associacions de pares i mares per millorar els estatuts de la federació. Les principals modificacions que es plantegen pretenen obrir la federació a les AMPA associades per  facilitar la participació en els òrgans de decisió i dotar de més poder a l’assemblea. En aquest sentit, es pretén modificar els terminis de presentació de la documentació per participar en les assemblees, així com facilitar la renovació de càrrecs i limitar els mandats i la permanència en la junta directiva a quatre anys.

Segons han explicat les i els actuals membres de la junta de FAPA: “es tracta de no perpetuar a les persones de la junta, obrir la federació a la participació i limitar els mandats per afavorir la higiene democràtica de l’entitat”. Altres canvis que es pretenen introduir, van dirigits a adoptar un llenguatge més inclusiu, és per això que el nom de FAPA, que fa referència només als pares, es modificarà per FAMPA per donar presència també a les mares que també en formen part. Així mateix, es reduirà el termini per a celebrar l’assemblea ordinària que actualment els estatuts fixen una vegada a l’any abans d’acabar el 2n trimestre i es determinarà un termini d’un trimestre tenint en compte que en aquesta trobada cal aprovar, entre altres coses, el pla d’activitats de la federació i, per tant, s’ha d’aclarir com més aviat millor.

Participació

La proposta de reforma d’estatuts de la federació es debatrà i votarà en l’assemblea general de FAPA que se celebrarà el dissabte 7 de maig  al CEIP Santa Àgueda de Benicàssim. Des de la federació, ja s’ha remés tota la informació per participar en l’assemblea a les AMPA federades i també la proposta de modificació dels estatuts. Les AMPA que vulguen participar en la reforma dels estatuts ho poden fer enviant les seues propostes i esmenes, abans de l’1 de maig, al correu info@fapacastello.com. Les aportacions de les AMPA s’inclouran en la proposta de modificació d’estatuts que han iniciat els i les actuals membres de la junta de FAPA i es reenviaran a totes i tots els membres de la federació, amb suficient antelació a la celebració de l’assemblea, perquè tinguen temps de valorar i estudiar les modificacions abans del debat i la votació dels canvis. Els i les representants de la federació han explicat que la intenció d’obrir aquest procés de reforma dels estatuts a les AMPA: “Pretén afavorir la participació i implicació de les associacions federades i la transparència en l’organització i gestió de la federació”.

Assemblea general

Per una altra banda, cal destacar que un altre dels punts importants de l’ordre del dia de l’assemblea general serà  la millora de la comunicació entre la federació i les AMPA. En aquest punt es tractarà com canalitzar la informació perquè arribe a cadascuna de les famílies que formen part de les AMPA. L’objectiu és entre totes i tots buscar solucions per poder fer més efectiva la comunicació interna entre totes les persones associades per poder mantenir a les famílies informades i així també afavorir a què participen tant en la federació, com en els temes educatius que els afecten. També cal destacar que un altre dels punts importants de l’assemblea serà la presentació de nous membres a la junta de FAPA. Es pot presentar qualsevol persona d’una AMPA interessada a participar activament de l’organització de la federació. Tota la documentació necessària per presentar-se està a la disposició de les AMPA o a la web de FAPA. Així mateix, davant de  qualsevol dubte, les persones interessades poden posar-se en contacte amb la federació al telèfon 964 25 42 16 o al correu info@fapacastello.com.