Les AMPA aproven per unanimitat els pressupostos i el projecte d’activitats de FAMPA

La federació aposta per renovar la formació per al pròxim curs i incorpora tres nous membres a la Junta Directiva

Assemblea FAMPA 1 assemblea fampa3

Les AMPA de FAMPA-Penyagolosa s’han reunit aquest matí al Centre Cultural d’Artana per celebrar l’assemblea general anual de la federació. L’assemblea ha aprovat per unanimitat tant la memòria d’activitats i la gestió econòmica de l’anterior exercici (2016), així com el projecte d’activitats i els pressupostos de 2017. En la trobada també s’ha aprofitat per a ratificar els membres de la Junta Directiva i la seua presidenta, Silvia Centelles, que seguiran dos anys més al capdavant de la federació i incorporar tres nous membres a la junta de FAMPA: Jose Pasqual Albiol de l’Ampa Pius XII de Vila-real, David García de l’Ampa Baltasar Rull d’Onda i Michel Toumi de l’AMPA del CEIP Santa Àgueda de Benicàssim.

Per facilitar la participació de les famílies s’ha organitzat un servei de monitors i monitores de temps lliure per atendre els xiquets i xiquetes durant la reunió i també s’ha realitzat un taller de CEAPA dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys que pretén desenvolupar les habilitats socials assertives i emocionals i fomentar la resolució de conflictes com a eines de prevenció contra l’assetjament escolar.

Un dels principals temes que s’han tractat en l’assemblea ha estat la memòria d’activitats de 2016. En aquest punt la junta ha explicat a les AMPA quins són els òrgans de participació en els quals està present la federació, així com els nous canals de comunicació que s’han obert amb l’administració i altres col·lectius i entitats amb les quals es col·labora. A més, s’ha informat les AMPA sobre les reunions mensuals que s’han iniciat amb la direcció territorial i els principals temes que s’han tractat. També s’ha explicat que s’han posat en marxa reunions amb les AMPA de l’interior de la província de Castelló per fomentar la participació i ajudar-les a millorar la coordinació entre elles.

En aquest mateix punt s’han recordat les activitats en les quals ha participat la FAMPA en 2016 com la Festa per la Llengua, els Sopars per la Pública, el concurs de dibuix per triar el logotip de la federació, la Jornada Il·lusiona’t, la jornada sobre menjadors escolars sostenibles o les jornades informatives sobre el canvi de jornada escolar, entre altres, així com les campanyes que s’han portat a terme com la campanya Tria Escola Pública o la campanya contra els deures escolars.

Balanç econòmic i pressupostos

 Per una altra banda, la junta directiva ha explicat el balanç econòmic del 2016 i ha afirmat que FAMPA ha passat de tancar 2015 amb un dèficit de prop de 5.000€ a presentar en 2016 un superàvit de 7.000€. Aquest fet, s’ha donat a causa de l’increment de la subvenció de la Conselleria. Així mateix, per tal de compensar la modificació de les quotes de les AMPA, que ara compten amb una quota sostre màxima de 350 €, la federació ha revisat els preus de les assegurances i les despeses en serveis. Així, amb l’estalvi que s’ha aconseguit amb aquestes accions, la modificació de les quotes no ha suposat cap contrapartida. Cal destacar que el superàvit registrat en 2016 afectarà de forma positiva al pressupost de 2017, que també es podria incrementar per la possibilitat d’adhesió a noves subvencions de participació ciutadana. Tenint en compte aquesta previsió, la junta ha explicat que reduirà la quota de les AMPA a la federació per al pròxim curs, ja que temen que la jornada continua afecte negativament al nombre de socis de les associacions de pares i mares i es pretén d’aquesta manera incentivar la participació de les AMPA en la federació. En aquest sentit, han explicat que en el pressupost del 2017 es recaptarà en quotes 2.000 € menys que en 2016.

Projecte d’activitats

Una de les principals novetats que s’ha comentat de cara al pròxim curs 2017-2018 és el foment de la formació i la renovació de les activitats i xarrades per incentivar la participació de les AMPA dels instituts de secundària. Així, la junta ha explicat que es llançaran xarrades dirigides als pares i mares de l’alumnat de secundària sobre temes com la violència de gènere. A més, la federació continuarà amb la tasca de dinamització de les Ampa i en la participació d’accions en favor de l’escola pública. També s’ha creat aquest any un nou concurs sobre relats curs i el pròxim curs se seguiran organitzant jornades educatives com les que s’han realitzat sobre temps escolars.