ASSEMBLEA ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA FAMPA CASTELLO PENYAGOLOSA

Les ampas aproven els pressupostos i el projecte d’activitats de la Fampa Castelló-Penyagolosa

La federació, que compta amb prop de 55.000 euros de pressupost, manté la seua aposta per la formació i l’assessorament a les famílies amb una àmplia oferta de xerrades, tallers i jornades. Celebrarà el seu 40 aniversari el pròxim 24 de febrer amb una festa dirigida als xiquets en la plaça Santa Clara de Castelló.

Castelló, 3/2/18. La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la província de Castelló (Fampa Castelló-Penyagolosa) ha celebrat aquest matí en el col·legi Sant Agustí de la capital de la Plana l’assemblea general anual, que ha aprovat per unanimitat els comptes de 2017 i els pressupostos per a enguany, així com el projecte d’activitats.

L’entitat, que va tancar el passat exercici amb un superàvit de 1.421 euros, compta amb un pressupost de 54.513 euros per a aquesta anualitat, la qual cosa suposa un lleuger increment respecte a l’any anterior. Del total, 28.000 euros procedixen de les quotes dels socis i la resta, 26.513 euros, de les subvencions públiques.

“La situació econòmica de la federació és bona, però els pressupostos que es presenten han de ser conservadors davant de possibles eventualitats”, segons assenyalen des de la Fampa, que en 2017 va quedar fora de les subvencions de participació ciutadana i encara està a l’espera de cobrar les ajudes per ús i foment del valencià sol·licitades l’any passat.

L’assemblea, a la que han assistit representants d’una vintena d’ampas de la província de Castelló, ha donat també el vistiplau al projecte d’activitats de la federació per a 2018. Un pla que incidirà en les tasques d’assessorament a les associacions de mares i pares sobre temes legals i administratius, així com en la formació a les famílies sobre assumptes tan sensibles com l’assetjament escolar o la igualtat de gènere.

La Fampa Castelló-Penyagolosa continuarà prestant suport a les mobilitzacions, actes i campanyes en defensa de l’escola pública i manté el seu compromís de recolzar les reivindicacions d’ampas i centres sobre infraestructures, dotacions i recursos. Amb aquest objectiu, ha elaborat un calendari de reunions mensuals amb la Direcció Territorial d’Educació a Castelló per a transmetre a l’administració autonòmica les necessitats de les famílies.

D’altra banda, la federació, que aglutina a unes 230 associacions de mares i pares d’alumnes de Castelló, ha donat a conéixer en l’assemblea les activitats que s’estan organitzant per a commemorar el 40 aniversari de l’entitat. El pròxim 24 de febrer se celebrarà una jornada festiva amb tallers i actuacions musicals per als xiquets en la plaça Santa Clara de la capital de la Plana. Un acte que ha rebut el recolzament de la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló i diverses empreses locals, que han volgut prestar la seua col·laboració per a la realització de l’esdeveniment.
El calendari d’activitats de 2018 es completarà, a més, amb la participació de la federació en la Festa per la Llengua, que se celebrarà en la Vall d’Uixó el pròxim 22 d’abril, entre altres trobades educatives que tindran lloc al llarg de l’any.

Jornada continuada i infraestructures, les principals preocupacions

L’assemblea general anual de la Fampa Castelló-Penyagolosa ha servit també perquè les associacions de mares i pares de distints centres públics traslladen les seues reivindicacions sobre el desenvolupament del curs escolar. La jornada continuada és una de les principals preocupacions de les famílies, que han traslladat nombrosos dubtes sobre la seua implementació després de la recent publicació de la nova ordre de la Conselleria d’Educació. Les ampas volen saber com es finançaran les activitats extraescolars i es mostren molt crítiques davant de la possibilitat que es costegen a través de les beques de menjador. La federació, per la seua banda, s’ha compromés a traslladar a les ampas les respostes que obtinga per part de la Direcció Territorial sobre este assumpte.

Un altre dels problemes que s’ha posat sobre la taula és la paralització de les obres del col·legi Regina Violant d’Almassora. El centre acumula ja dotze cursos en barracons i porta un any amb l’obra paralitzada a l’espera que la Conselleria d’Educació i l’empresa constructora arriben a un acord sobre el contracte. L’associació de mares i pares advertix de que continuarà amb els actes de protesta, als que s’adherix la federació.
IMG_4423 (002)

MEMORIA ACTIVITATS 2017

PROJECTE ACTIVITATS 2018

presupuesto 2017

presupuesto 2018