FAMPA Castelló valora positivament l’inici de curs

La federació demana prudència i no abaixar la guàrdia davant els primers casos de COVID-19 en els centres

Aquest divendres ha finalitzat la primera setmana del curs 2020-2021, un any escolar atípic marcat per la pandèmia de la COVID-19. Malgrat la por i la incertesa inicial sobre la tornada a les aules, FAMPA Castelló Penyagolosa considera que s’han superat amb èxit els primers dies del curs. Per això, la federació fa una valoració positiva d’aquest inici.

La conselleria d’Educació va dissenyar una tornada a les aules progressiva que va començar el 7 de setembre i s’ha allargat fins a aquest divendres amb l’objectiu de mantindre la major seguretat possible. Després d’aquesta primera setmana, FAMPA Castelló ha volgut ressaltar que la incorporació als centres ha sigut, en general, “positiva” i ha agraït a la comunitat educativa l’esforç realitzat en el seguiment de les normes i el compliment dels protocols.

Respecte als casos positius que s’han conegut en les últimes hores en alguns centres de la província, la federació lamenta la situació i envia un missatge d’ànim tant als col·legis com a les famílies afectades. Per això, subratlla la importància de “no abaixar la guàrdia malgrat haver superat la primera setmana”. En aquest sentit, demana prudència tant a pares i mares com a l’alumnat de l’ESO i “continuar expectants i respectant les normes i protocols”.

Durant la setmana, també s’han registrat alguns problemes organitzatius derivats d’aquest inici de curs atípic. En alguns centres, les famílies han indicat contratemps a l’hora de conéixer els horaris per al nou curs i algunes aglomeracions puntuals a les portes d’entrada. Així mateix, hi ha hagut dificultats a l’hora de dur a terme el servei d’escola matinera en alguns col·legis.

No obstant això, des de FAMPA Castelló indiquen que aquests problemes han sigut puntuals i que no entelen un inici de curs ple d’il·lusió i envoltat d’incertesa. A més, les AMPA dels centres afectats i la federació ja estan treballant per a solucionar-los. Per això, l’entitat conclou que l’inici de curs ha sigut positiu dins de les circumstàncies i aplaudeix a l’alumnat, docents i famílies per la seua implicació perquè la volta a les aules s’haja fet realitat i s’haja completat la primera setmana adequadament.