FAMPA Castelló dóna suport a reubicar els dies no lectius de Magdalena en altres dates

Davant la cancel·lació de les festes de la ciutat, la federació creu que té més sentit mantenir les classes durant aquesta setmana

FAMPA Castelló considera que seria molt positiu que els dies no lectius de Magdalena s’ajornaren i reubicaren en altres dates. A causa de la pandèmia de la COVID-19, les festes fundacionals de la ciutat es veuran obligades a cancel·lar-se un any més. Per aquest motiu, des de l’entitat que aglutina a la majoria de les AMPA de la província consideren que no té massa sentit que l’alumnat tinga vacances si no hi ha festes. Principalment, la federació secunda que els dies festius passen a altres dates, un fet que, segons apunten, ajudaria a la conciliació familiar.

La primera vegada que FAMPA Castelló va proposar aquesta idea va ser en el Consell Escolar Municipal (CEM) abans de Nadal. En aquell moment, va ser l’única organització que va donar suport a aquesta proposta perquè, en principi, les festes continuaven avant. No obstant això, la situació provocada per la tercera ona de la pandèmia ha fet replantejar-se la situació i suspendre de nou la Fira i Festes de la Magdalena per motius sanitaris.

Ja en aquell moment, la federació va proposar en el CEM que es distribuïren els dies no lectius durant el curs, per exemple els dilluns o divendres, o fins i tot avançar la finalització del curs. Per això, opinen que aquestes podrien ser algunes de les solucions per a unes dates en les quals la majoria de pares i mares hauran d’acudir als seus llocs de treball. Així mateix, l’organització expressa la seua preocupació per altres dates festives que creu que tant la conselleria com els Ajuntaments i empreses privades haurien de tenir en compte en una situació tan excepcional com l’actual.

D’altra banda, FAMPA Castelló comprén que es tracta d’un canvi que pot ser que trastoque la planificació escolar i el calendari previst però subratlla que és un moment insòlit i confia que aquestes modificacions es podrien solucionar d’alguna manera.