FAMPA Castelló Penyagolosa considera que les decisions sanitàries corresponen als responsables polítics

Lamenten que s’haja utilitzat el Consell Escolar Municipal de Castelló per posar en el punt de mira els festius locals mentre que altres de gran importància i transcendència per a l’educació  no tenen ni l’atenció dels mitjans ni dels polítics

La FAMPA Castelló Penyagolosa ha expressat el seu malestar perquè s’ha reobert un debat al Consell Escolar Municipal sobre els festius de la Magdalena. Considerem que en aquestes circumstàncies i a tan sols sis dies de la Magdalena, s’ ha arribat tard.  Els representants de la FAMPA Castelló Penyagolosa han recordat que el Consell Escolar Municipal de Castelló ja van proposar abans de Nadal traslladar els dies no lectius de Magdalena però no es va considerar oportú en aquell moment.

Davant la indecisió de les últimes setmanes dels responsables polítics,  s’han provocat enfrontaments, desinformació, incertesa i malestar en tota la comunitat educativa; una situació que no ens afavoreix i ens preocupa a les famílies i a les AMPA.

Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa recordem que el Consell Escolar Municipal és un òrgan col·legiat i de consulta de la comunitat educativa que ha de servir per aportar i consensuar, trobar punts d’unió  en la comunitat educativa amb un propòsit de mires amples com és millorar l’educació dels nostres fills i filles. En aquest cas, el tema del calendari escolar està fora del nostre plantejament i sols serveix per tractar un tema buit de contingut i frivolitzar sobre calendaris festius.

Fonts de la FAMPA Castelló Penyagolosa lamenten que s’haja utiltizat el Consell Escolar Municipal de Castelló per posar en el punt de mira aquest tema del calendari mentre que altres de gran importància no tenen ni l’atenció dels mitjans ni dels polítics. Consideren que que  el tema del calendari festiu local enfronta més que uneix i que qualsevol proposta que s’aprove depèn de la resolució definitiva de la Direcció Territorial i de la Conselleria d’Educació.

Davant la pregunta de què votarem, des de la FAMPA Castelló Penyagolosa han expressat que  les autoritats sanitàries són les que tenen la darrera paraula a l’hora d’aplicar les restriccions en el context de la pandèmia. Així mateix els responsables polítics ha de ser valents, prendre decisions com aquesta i, en cap cas, delegar la decisió de mesures sanitàries com aquesta a les famílies.