FAMPA i l’Associació d’Asperger de Castelló comparteixen reivindicacions en una reunió

Les dues entitats demanen més coordinació entre les conselleries i més recursos

FAMPA Castelló Penyagolosa es va reunir aquest dimarts amb l’Associació d’Asperger de Castelló per conéixer de primera mà la situació que viuen les famílies amb xiquets i xiquetes amb Asperger. Segons va explicar l’entitat, els problemes a què s’enfronten són molt similars a les dificultats per les quals passen les famílies amb fills que pateixen altres malalties cròniques. No obstant això, són problemes que s’agreugen perquè la salut mental no és una prioritat en la salut pública i a vegades fins i tot un tema tabú amb recursos psicopedagògics molt limitats en els centres. A més, el diagnòstic de les persones amb Asperger també està condicionat pels escassos recursos de les unitats de salut mental.

En l’encontre, FAMPA i l’Associació d’Asperger de Castelló també van reflexionar sobre el DECRET 104/2018, de 27 de juliol, del Consell, pel qual es desenvolupen els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià. Les dues entitats van coincidir en la necessitat d’avançar en la seua aplicació efectuant els dictàmens a temps, per exemple. A més les organitzacions demanen més coordinació entre les conselleries de sanitat, inclusió i educació en aquesta i altres malalties relacionades així com ampliar el seguiment dels casos i la creació d’aules CIL en secundària.

L’objectiu de l’Associació d’Asperger és aconseguir un món diferent mitjançant la col·laboració i ajuda mútua per a oferir un futur millor a tots els xiquets i adults TEA. Per això, treballen per a la inclusió social, tant en l’àmbit social, cultural, laboral… Oferint serveis com suport familiar, intervenció psicològica, assessorament i suport per a l’ocupació. Així mateix organitzen activitats lúdiques i ajuden a les habilitats socioemocionals i d’autonomia personal.