FAMPA Castelló fa un balanç positiu del segon trimestre

Malgrat les dificultats derivades de la COVID-19, la federació destaca la valentia i compromís de l’alumnat i les famílies

FAMPA Castelló creu que el segon trimestre ha sigut positiu malgrat els desafiaments d’un any atípic i marcat per la pandèmia. La federació és conscient que la Comunitat ha viscut els moments més difícils quant a contagis en aquest període del curs. No obstant això, destaca la gran resiliència d’alumnat i famílies i reitera la confiança a l’escola pública.

L’entitat que aglutina a la major part de les AMPA de la província i comarques de Castelló continua apostant per la presencialitat de cara a la tercera avaluació del curs així com per al pròxim any lectiu. Des de l’inici de les classes al setembre, l’organització es va mostrar favorable a acudir als centres de manera presencial, ja que consideren que és l’única manera de garantir l’accés a l’educació i la igualtat d’oportunitats. A pesar que durant el segon trimestre es van viure moments de gran incertesa a causa de l’augment dels casos en la Comunitat, FAMPA creu que tant l’administració com la comunitat educativa va saber enfrontar el desafiament demostrant molta valentia. Per aquest motiu, agraeix el comportament exemplar de l’alumnat i la responsabilitat de la comunitat i les famílies.

Mostra d’aquesta responsabilitat són les últimes xifres que ha donat a conéixer la conselleria d’Educació. En aquest sentit, el 99,9 per cent dels quasi 47.000 grups que hi ha a les escoles i els instituts valencians sostinguts amb fons públics va seguir les classes presencials la setmana del 22 al 26 de març sense incidències. A més, l’acumulat d’aules confinades s’ha reduït un 52% en l’autonomia, fins a arribar al mínim de tot el curs. Així, dels 1.845 centres educatius que constitueixen el sistema educatiu valencià, el 99,1% va concloure la setmana sense cap aula confinada és a dir, 1.829 centres.

Concretament a Castelló, la totalitat dels 249 centres educatius no té cap grup confinat. Això vol dir que el 100% dels més de 6.000 grups d’aquestes comarques realitza classes presencials sense problemes. Així, la federació celebra aquestes dades tan positives per a tota la societat.

Respecte al tercer trimestre, FAMPA Castelló espera que amb l’arribada de la primavera l’índex de contagis continue baixant i es puguen continuar duent a terme les classes amb la major normalitat possible perquè el curs finalitze en condicions òptimes. En aquest punt, l’entitat recorda que el període de matriculació tindrà lloc en aquesta última avaluació i recomana a les famílies triar l’escola pública com a garantia d’una educació plurilingüe i basada en valors de respecte i igualtat.