FAMPA Castelló anima a les famílies a fomentar la lectura per al desenvolupament global de les seues filles i fills

  • La Confederació Gonzalo Anaya ha realitzat una campanya per al foment de la lectura durant la setmana del 23 d’abril, Dia Mundial del Llibre

  • “Llegir ens ajuda a créixer” és el títol de la campanya i la guia que FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant distribueixen entres les 1055 AMPA dels centres educatius públics.  
  • #CONTAMUNCONTE és una iniciativa que té per objectiu despertar la curiositat i fer gaudir els escolars amb el món literari mitjançant la narració oral i la interpretació.

Arran de la pandèmia i  la impossibilitat de portar de manera presencial el programa de foment de la lectura als centres educatiu, des de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya i les tres federacions provincials, entre les que està FAMPA Castelló Penyagolosa, han adaptat les activitats per seguir animant a la lectura, des de l’àmbit familiar, per posar-la en valor i estimar-la.

Just coincidint amb la setmana del 23 d’abril Dia Mundial del Llibre,  l’organització ha compartit amb les federacions i les AMPA la campanya “Llegir ens ajuda a créixer” que ens recorda com d’important és llegir per al desenvolupament global dels vostres fills i filles i per gaudir molt del món literari.

I és que, des de la Confederació Gonzalo Anaya han elaborat una guia adreçada a les famílies en la que expliquen per què llegir ens ajuda a créixer.  Fonts de l’organització assenyalen que contar contes o llegir llibres és molt poderós perquè despertem la imaginació i la creativitat dels nostres fills i filles, eixamplem la visió del món i la curiositat, enriquim l’expressió i el vocabulari, ensenyem a escoltar i atendre, estructurem, ordenem i seqüenciem paraules en històries com si fora matemàtica o una partitura de música i, sobretot, gaudim d’uns moments bens especials, de vegades sols i d’altres en la millor companyia”.

#CONTAUNCONTE

Altra iniciativa programada per a esta setmana porta per nom #CONTAMUNCONTE. Amb aquestes paraules que tantes vegades hem escoltat dels nostres fills i filles, les nostres federacions  comparteixen a les AMPA sis contes per a gaudir en família o amb els centres educatius. L’objectiu és despertar la curiositat i fer gaudir els escolars amb el món literari mitjançant la narració oral i la interpretació a través dels contes que ens han contat l’actriu Kika Garcelán i l’actor Pau Blanco, en format audiovisual i que es poden veure al canal de Youtube de la Confederació Gonzalo Anaya.

Per acabar, la Confederació Gonzalo Anaya informa que aquest programa està subvencionat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport,  està realitzat per la Confederació Gonzalo Anaya, integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant per compartir amb les nostres 1.055 AMPA federades i censades.

Aquests són els llibres que hi anirem publicant en les xarxes socials durant aquesta setmana:

El conte de fer punta al llapis.  https://youtu.be/BdLnOmqZQxk
Historia Universal. https://youtu.be/gfNXaER_ZWY
El conejo y el león. https://youtu.be/iNQHtsM_yrc
El país sin punta. https://youtu.be/TV2kMH6VTCU
El vent i el sol. https://youtu.be/hUI6s0jopFc
El Senyor dels corders. https://youtu.be/2arLurZAsLA