FAMPA Castelló valora en positiu l’evolució del curs escolar en la pandèmia

La federació assisteix a una reunió amb direcció territorial per a preparar accions de cara al curs vinent

FAMPA Castelló Penyagolosa ha assistit aquest dijous a una reunió telemàtica amb el director territorial de Cultura i Educació, Alfred Remolar, la cap de Serveis i Informes, Maria Josep Palmer, i l’inspector d’Educació, Juan Corchado. En la trobada s’ha valorat l’evolució del curs escolar durant la pandèmia que, segons ha expressat el president de la FAMPA, Josep Albiol, ha sigut “molt positiu”, ja que “hem sigut l’únic estat europeu que no ha interromput la presencialitat en les aules”.  

“Estem molt contents, és molt bon senyal que quan anem tots a una i fem cas, es poden fer coses, per això, estem més que satisfets”, ha continuat Albiol.

L’aposta de la FAMPA és per la presencialitat, i el que es demana des de l’entitat és avaluar els pressupostos de logística i un cert compromís en cas que l’any que ve s’eliminen els desdoblaments en les aules. Per això, el president de la federació ha recalcat que és important que la semipresencialitat desaparega de cara al curs vinent. 

Un altre dels punts a tractar ha sigut el desdoblament en infantil, on Albiol ha demanat que desapareguen en situació precovid. Per això, Remolar ha explicat que “el que us podem dir és que la distància baixa a 1,2 metres, per tant, la majoria de centres tornaran a posar els grups que hi havia abans de la pandèmia, però altres, on no es pot mantenir la distància per l’espai, deuran continuar amb el desdoblament de classes”.

També, la necessitat de reforçar especialistes en els centres educatius, com logopedes, ha sigut un dels temes que s’ha posat damunt de la taula, ja que es creu necessari que es tornen a activar després de quasi dos cursos per la pandèmia.

En aquest sentit, Direcció Territorial ha assegurat que, per ara, “esperem que encara amb la distància de seguretat i la mascareta, anem a veure en quin context passem el curs vinent, però en principi aquests serveis tornarien a l’escola”. 

Com en altres reunions, Fampa Castelló ha reivindicat algunes qüestions que les AMPA associades han requerit per a la seua consulta. Entre elles, alguns col·legis de la província estan preocupats per la seguretat en el transport escolar. 

Les lleis i directives europees en matèria de seguretat en el transport és imprecisa i genera un buit legal que permet a les empreses del sector no complir amb les necessitats reals de protecció dels menors. 

Un exemple és la utilització de cinturons de dos punts com a segurs en menors que no superen els 135 cm d’altura, “quan en realitat no ho són”, han reivindicat alguns centres. 

Des de la Fampa, s’ha demanat que els autobusos tinguen un cinturó de tres punts d’ancoratge regulable en altura o un cinturó de tres punts amb elevadors amb suport. 

En aquest sentit, Direcció Territorial ha assegurat que estudiarà aquest cas per a poder regular la normativa i tindre un transport segur per a tots els infants. 

Entre altres, les extraescolars també hi han estat sobre la taula en aquesta reunió, i és que hi ha centres que demanen poder fer certes activitats quan la direcció del seu centre no ho permet per temes de seguretat sanitària. 

En aquest cas, Territorial també ha assegurat que, en tractar-se d’un tema concret, inspecció s’encarregarà d’assegurar-se de l’espai per buscar alguna solució.