Les AMPA es reuneixen amb la direcció d’infraestructures

  • Els directors de la Conselleria han explicat el desenvolupament del Pla Edificant

El director general d’infraestructures educatives, Víctor Garcia i el director territorial d’educació, cultura i esport, Alfred Remolar, han presidit la reunió convocada per a tractar temes d’infraestructures. Estava previst que es presentara també el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, però finalment no ha acudit.

Els directors han explicat que el Pla Edificant sorgeix en 2018 i té com a objectiu agilitzar les obres dels centres escolars. Per a formar part d’aquest és necessari que el municipi ho sol·licite i quan Conselleria aprova la petició es delega a l’ajuntament. És a dir, el consistori és qui s’encarrega de fer el projecte, construir, etc. També han comentat que encara que la primera part del pressupost destinada a aquest pla es va esgotar, actualment s’ha obert una segona fase per a incorporar als centres que no han sigut inclosos.

Un dels altres temes tractats ha sigut la reserva de sòl necessària per al futur educatiu de Castelló. Per això, hi han insistit en el fet que des de la Conselleria s’està treballant en nous projectes per als quals ja es disposa del finançament necessari, però perquè es materialitzen es requereixen parcel·les que ha de cedir l’ajuntament.

Així mateix, Garcia i Remolar han explicat que és important la col·laboració dels centres educatius a l’hora de fer les modificacions imprescindibles per al correcte desenvolupament de l’educació. Per tant, és la direcció del mateix centre qui s’ha d’encarregar de les qüestions concretes que no requerisquen d’un gran pressupost.

Respecte a l’ensenyament no obligatori, la construcció d’un nou conservatori i d’un centre integrat de formació professional està sobre la taula. L’escola d’educació musical no es pot construir encara per la problemàtica de la falta de terreny, en canvi, està previst que el centre de formació professional se situe al port de Castelló.

Aprofitant la presència del director territorial, FAMPA Castelló i les AMPA han reivindicat la necessitat d’actualitzar la normativa de les extraescolars per a què no afecte a l’alumnat i l’elaboració d’un informe que avalue els beneficis i els inconvenients de la jornada partida i la jornada continua.