La participació en els consells escolars es manté malgrat la pandèmia

Fa poques setmanes que les AMPA van rebre la notícia de què podien tornar a les escoles i IES a causa de les mesures i limitacions per la COVID-19. En una situació com aquesta, els resultats obtinguts en les votacions són positius, ja que cal observar el context del qual venen i es troben les famílies: dos anys sense poder accedir als centres educatius de les nostres filles i fills.

La Confederació Gonzalo Anaya i la FAMPA Castelló confiem en eixir a poc a poc de la pandèmia i dels seus efectes sobre la participació. Està demostrat que en els centres educatius on les famílies s’impliquen i participen en el sentit ampli de la paraula, l’educació millora i s’aconsegueix l’èxit escolar, per la qual cosa és necessari lluitar per una escola participativa, democràtica i oberta a l’entorn.

Per altra banda, volem destacar que la participació més important és la de les famílies que s’impliquen al voltant de les AMPA, les mares i els pares que s’organitzen dins del moviment associatiu per afavorir l’educació de totes i tots.

Finalment, reconeixem el treball i el servei públic que representen les AMPA, les nostres candidates i candidats i la xarxa d’AMPA federades a FAMPA Castelló Penyagolosa, ja que han aconseguit mobilitzar un total de 377 candidates i candidats dels quals han obtingut plaça 243 mares i pares electes. Això ha estat possible gràcies al suport i vot de 6855 mares i pares dels centres educatius públics que han confiat en les candidatures presentades per les AMPA federades.

Reiterem que les mares i pares que prompte seran proclamats conselleres i consellers tenen al seu servei les nostres organitzacions per demanar tota la informació, formació i assessorament necessari per a tindre una participació activa i decisiva als consells escolars de centre.

Copia de resultatsfampaEV