FAMPA Castelló anima a fer un consum responsable de joguets aquest Nadal

 

  • Aquestes dates són un bon moment per a educar en valors

Les festes de Nadal són un bon moment per a fomentar el consum responsable i el respecte en les xiquetes i els xiquets. És important que les famílies es comprometen a evitar joguets sexistes o violents i que donen importància als comerços de proximitat i a la diversitat.

El joc és essencial en el desenvolupament de l’alumnat, per això és rellevant que es transmeta una educació no sexista i lliure d’estereotips, tasca que moltes de les revistes de joguets, mitjans de comunicació i plataformes digitals es resisteixen a fer. Aquests catàlegs estan arbitràriament dividits en joguets per a xiquets i xiquetes, per la qual cosa és necessari combatre els prejudicis. L’efecte que poden causar les famílies amb aquesta educació en igualtat és fonamental, atés que els joguets no tenen gènere.

Per altra banda, s’han d’evitar els joguets i activitats que inciten a promoure la violència, ja que aquestes poden causar efectes negatius en l’alumnat que està encara desenvolupant la seua personalitat. Les idees han de ser que sempre destaquen els valors d’empatia, respecte, cooperació i cura, i que les famílies es comuniquen amb les seues filles i fills per tal d’entendre els seus desitjos i necessitats.

Una altra assignatura pendent és ensenyar als xiquets i xiquetes a demanar controladament. Han de saber que s’ha d’evitar el consumisme i entendre que els regals no són la part més important del Nadal. També es poden utilitzar aquestes dates per educar en solidaritat: no tots els xiquets i xiquetes rebran regals, per la qual cosa s’ha de valorar cada detall. A més, aquest consum es pot focalitzar en la proximitat per tal d’ajudar al comerç local.

FAMPA Castelló Penyagolosa anima a totes les famílies a tindre en compte aquestes reflexions perquè amb elles ensenyarem als nostres xiquets i xiquetes a reflexionar, a desenvolupar la seua capacitat crítica i a gaudir d’un joc lliure, obert i enriquidor.

Campanya consum joguets val