Formem-nos per educar en igualtat des de la família

Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa pensem que hui, Dia Internacional de la Dona, és un bon dia per parlar d’educació en igualtat des de la família.

Nosaltres, les famílies, som un dels principals agents socialitzadors dels menuts i menudes, a més de ser la seua principal referència, i com a tal tenim una gran responsabilitat: transmetre als nostres fills i filles valors positius el més allunyats del sexisme possible.

En moltes ocasions, sense adonar-nos-en reproduïm estereotips de gènere negatius de generació en generació. Estereotips que perpetuen la desigualtat de gènere en la societat. Per això, és important que les famílies ens formem per aprendre a eliminar tot allò que sense voler fem i que reforça aquests estereotips, i que eduquem als nostres fills i filles en la igualtat de gènere des de ben xicotets.

Això implica no només evitar els comportaments i actituds sexistes, sinó també fomentar activament els valors d’igualtat, respecte i empatia. És crucial que els nostres fills i filles aprenguen que tots i totes mereixem el mateix respecte, independentment del gènere, i que puguen desenvolupar les seues habilitats i talents sense limitacions basades en el sexe.

Per aconseguir-ho, podem fer moltes coses a casa. Podem tractar de no tindre objectes, joguets o roba massa estereotipats, fomentar la participació igualitària en les tasques domèstiques, animar-los a explorar tota mena d’activitats i interessos… També és important que siguem models d’igualtat i respecte en les nostres relacions i interaccions diàries.

En resum, com a famílies, tenim una gran responsabilitat en l’educació en igualtat dels nostres fills i filles. Per a ajudar a les famílies en aquesta tasca, des de la FAMPA Castelló Penyagolosa continuarem oferint formacions i tallers per a la igualtat. D’aquesta manera, les famílies podran prendre consciència dels estereotips sexistes que envolten el seu entorn i aprendre a eliminar-los de l’educació dels seus fills i filles. Així, contribuirem a la construcció d’una societat més justa i igualitària per a totes les persones.