La Confederació Gonzalo Anaya demana que s’adapten les aules públiques a les altes temperatures com s’ha fet per a la jornada electoral del 23J

Rubén Pacheco: “Els centres educatius han comptat, per a la jornada electoral, amb tota mena d’aparells d’aire condicionat i ventiladors i això demostra que és possible adaptar les aules valencianes perquè tinguen les condicions dignes de temperatura per a escolars i docents”. 

La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya —integrada per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant— ha reclamat que les aules públiques de tot el territori s’adapten a les altes temperatures per al pròxim curs 2023-2024 i, per això, ha posat com a exemple “les dotacions exprés” d’aires condicionats i ventiladors que les administracions van posar a disposició de la jornada electoral perquè poguera transcórrer en les millors condicions possibles. 

Des de la junta directiva s’han mostrat “indignats perquè les AMPA/AFA fa anys que reclamem condicions dignes de temperatura per a les aules i inclús pagant, amb les quotes de les famílies associades, ventiladors per a les aules. De sobte i arran de la jornada electoral del 23 de juliol, s’ha posat a disposició de les meses electorals tota una sèrie de dispositius d’aire condicionat i ventiladors, la qual cosa demostra que sí que és possible adaptar les aules valencianes a les altes temperatures”, ha destacat Rubén Pacheco, president de la Confederació Gonzalo Anaya. 

Han demanat que eixes dotacions servisquen d’exemple i es dote dels aparells necessaris per a poder adaptar les aules valencianes a les temperatures que permeten que professorat i alumnat tinguen les condicions i l’ambient “digne” per poder realitzar el procés d’ensenyament-aprenentatge. 

Han recordat que els centres educatius són els únics edificis públics que no compten amb sistemes per combatre les altes temperatures i que cal acomplir, en cada cas, allò que diu la prescripció tècnica. A més, destaquen que els centres educatius són espais que s’utilitzen cada vegada més fora de l’horari i període lectiu (escoles d’estiu, per exemple) i que encara es podrien utilitzar més per a fins públics si estigueren condicionats.