La FAMPA crida les famílies a participar en les eleccions a consells escolars de centre

La FAMPA Castelló Penyagolosa afirma que la presència de les famílies contribueix al bon funcionament dels centres.

Demà és 23 de novembre, dia de les eleccions als centres escolars. Davant la imminent convocatòria de les eleccions a Consells Escolars de centre, la FAMPA Castelló Penyagolosa fa una crida a la participació de totes les famílies, com a persones electores i com a candidates. 

Amb aquesta data, les famílies tenen l’oportunitat de tindre veu i vot al Consell Escolar i de millorar el dia a dia del centre educatiu. Per això, des de la federació volem insistir en la importància de la participació de les famílies en el Consell Escolar, òrgan on estan representats tots els sectors de la comunitat educativa i per on passen totes les decisions importants del centre. 

Els Consells Escolars són els òrgans de govern dels centres, atés que totes les persones dels diferents sectors són triades en un procés democràtic i al si d’aquests es poden decidir aspectes molt rellevants del funcionament dels centres educatius. És el Consell Escolar de Centre un espai des d’on compartir responsabilitats, fites i reptes comuns de totes i tots, implicant-se en la presa de les decisions per corresponsabilitzar-se, cooperar, involucrar-se i intervindre en la millora del dia a dia dels centres. 

Enguany, la campanya posa en el centre les nostres filles i els nostres fills i la capacitat de les famílies per poder millorar el futur amb la nostra implicació i participació en la vida educativa. Sabem que “Tu pots millorar el futur de qui més vols” i, per això, a la FAMPA estem al teu costat per acompanyar-te abans i després del procés electoral. Creiem que són temps d’afavorir les relacions horitzontals enfront de les asimètriques; i de dissenyar programes de col·laboració tenint en compte les necessitats de les famílies, que segons les característiques de la societat actual, seran molt diferents.