Volem els salons de joc i cases d’apostes llum dels centres educatius

Que a la província de Castelló, els salons de joc i cases d’apostes estan proliferant és una realitat. Des de 2014, s’han duplicat. I davant aquesta evidència, els pares i mares de FAMPA Penyagolosa de Castelló estan molt preocupats per la indefensió a la qual estan sotmesos els menors que estudien en centres pròxims a aquests establiments.

Les famílies ens sumem a la preocupació social d’altres col·lectius veïnals que ja han donat la veu d’alarma, com els veïns del raval Universitari a Castelló que s’estan mobilitzant per a aconseguir una llei més restrictiva sobre l’obertura d’aquests locals.

La ludopatia és una problema social que està alertant ja als professionals i al qual cada vegada més estan exposats els nostres fills i filles. “Per això, exigim una llei que controle les distàncies dels col·legis i instituts a aquests locals així com l’accés als mateixos per a evitar que els menors puguen entrar a les sales de joc. És una responsabilitat de tots, Administració, entitats socials i famílies l’assegurar que els nostres fills i filles estan protegits davant una activitat que provoca addicció i que es pot convertir en una patologia amb el pas del temps” assenyala Silvia Centelles, presidenta de la FAMPA Penyagolosa.

La nostra petició no es queda només en què es regule la distància dels locals de joc als centres educatius, sinó que es protegisca també als escolars de la publicitat que incentive el joc, evitant la col·locació d’anuncis o informacions referents a aquest assumpte en els voltants dels centres educatius o camins confrontants.

“Els nostres fills i filles en edat escolar no tenen la maduresa necessària per a entendre els perills que puga tindre el joc si es practica d’una manera no controlada, així com dels processos que poden derivar en una addicció o patologia”.

Com FAMPA Penyagolosa ens sumarem a les propostes de protesta que altres col·lectius socials inicien per a sumar-nos a la reivindicació que es constituïsca una llei que regule les distàncies entre sales de joc i col·legis. A Madrid, per exemple, ja han donat la veu d’alarma perquè un de cada quatre centres de batxiller i formació professional es troben a menys de 150 metres de distància d’una saló d’apostes. “Aqueixa situació no la volem per a la província de Castelló”.