La Confederació Gonzalo Anaya considera que els centres educatius han de seguir oberts

  • Josep Albiol: “Hi ha preocupació en les famílies i és normal però el problema no està dins de l’escola, està fora en l’àmbit social”
  • Demanen que s’extremen totes les mesures dels protocols sanitaris

A la vista de les dades de Covid-19 als centres educatius fetes públiques hui per Conselleria d’Educació, des de la Confederació Gonzalo Anaya expressen que  les aules continuen sent  l’àmbit més segur  i que, per tant, han de continuar obertes perquè els contagis es produeixen fora dels centres educatius.

Des de l’organització d’AMPAs consideren que el més que desitjable és que la resta dels àmbits on es produeixen els contagis, especialment el social i laboral, apliquen les restriccions i els protocols amb la mateixa eficàcia, responsabilitat i eficiència com estan fent els centres educatius, gràcies al professorat, a l’alumnat i a les famílies.

En la mateixa línia, el president de la Confederació Gonzalo Anaya, Josep Albiol ha assenyalat que “les persones adultes hem d’aprendre  de l’aplicació i funcionament del protocol a les escoles i de com els nostres fills i filles estan encarant amb molta responsabilitat i de manera exemplar totes les mesures a les aules i d’autoprotecció”.

A més, des de la Confederació Gonzalo Anaya consideren “molt normal” que hi haja preocupació en les famílies en aquest moment de la pandèmia i davant les xifres generals del contagi i morts anunciades als mitjans de comunicació i als canals oficials. No obstant això, s’han d’extremar totes les mesures sanitàries i protocols tant en els centres educatius com en els altres àmbits i complir amb les restriccions en l’àmbit social i familiar per frenar la corba.

Propostes a l’àmbit educatiu

A l’àmbit educatiu consideren necessari extremar totes les mesures dels protocols sanitaris i que no se relaxen en cap moment de la jornada escolar; que s’agilitzen els PCR quan siga necessari per evitar que l’alumnat torne a classe sense haver tingut els resultats del test; que es revisen els protocols sanitaris en aquest moment d’alta incidència de la COVID-19.