Inici de curs amb la mirada posada en el Pla Edificant i les activitats extraescolars

Consulta el dossier de premsa 

Les famílies de l’escola pública de Castelló també han començat el col·le. En
roda de premsa, la presidenta de la FAMPA- Castelló Penyagolosa, Silvia Centelles, el Vicepresident, Josep Albiol i la Secretària General, Ester Pardo, van avançar dimarts passat als mitjans de comunicació els temes prioritaris per al curs que ara comença.
Silvia Centelles ha demanat que l’Administració accelere els terminis del Pla Edificant perquè afecte el menys possible a la qualitat de l’ensenyament públic. “És cert que és un projecte interessant per a la comunitat educativa, però estarem pendents dels terminis perquè volem infraestructures de qualitat en els centres públics al més prompte possible”, indica Centelles.

Per a la Fampa, els barracons no poden perdre el seu caràcter provisional i per això,“estarem pendents que els centenars d’alumnes que enguany cursaran per primera vegada en barracons a la província, no ho facen més del temps estimat”.
També amb l’objectiu que aqueixa qualitat educativa arribe a cada racó de la província, serem reiteratius a l’hora d’exigir que les poblacions de l’interior amb pocs habitants estiguen dotades de les instal·lacions, activitats, serveis que tenen localitats més grans, com una adequada oferta d’activitats extraescolars perquè “aquests alumnes no es queden tot el curs sense fer res fora de l’horari lectiu. Hem demanat a la Diputació que impulse les extraescolars en aquestes zones, perquè entenem que són un servei que permet conciliar la vida familiar amb la laboral i que els centres escolars incrementen el seu paper social a més de l’educatiu perquè es converteixen en lloc de trobada dins d’un barri o en un poble o ciutat.

Un altre dels punts d’enfocament serà la cobertura de places de personal no docent. El curs passat molts dels educadors, fisioterapeutes, pedagogs van arribar als centres massa tard. Els temps des que se sol·licitava cobrir la plaça fins que es cobria eren amplis per a alumnes que necessiten atenció especialitzada diàriament.
“L’any passat també vam detectar que hi havia molta rotació d’aquest personal no docent en els centres i entenem que això perjudica el desenvolupament dels xiquets que necessiten atenció especialitzada perquè els educadors no arriben a consolidar relacions de confiança per a millorar el treball amb aquests escolars”, indica Centelles.
La FAMPA aposta per donar-li una major visibilitat a les AMPAs dins de la comunitat educativa i d’acostar a l’Administració a les famílies, incentivant més trobades i provocant acostaments més freqüents amb les institucions. “Treballarem amb obstinació perquè les AMPAs que encara no estan amb nosaltres, coneguen els avantatges de pertànyer a una entitat que suma esforços per a aconseguir objectius comuns, creiem en l’associacionisme com a via per a sumar esforços i aconseguir objectius, a partir d’aquesta premissa, la Federació treballarà encara més per a acostar-se a les famílies, fomentar la participació de les mateixes i l’interés per aportar en la comunitat educativa”, conclou Centelles.
Un altre dels punts que s’han tractat fa unes hores ha sigut l’acostament entre les famílies i Inspecció Educativa. “Com FAMPA, mantenim reunions periòdiques amb aquesta entitat i són molt productives per a escoltar les inquietuds dels pares i mares i fer entre tots educació. El nostre repte per a aquest curs, és aconseguir, després d’haver-lo sol·licitat en diverses ocasions, que Inspecció Educativa acudisca als centres i conega in situ la situació dels centres de la mà de les AMPAs. Enguany tornarem a sol·licitar-ho formalment.