assemblea2

FAMPA-Castelló Penyagolosa va celebrar el passat dissabte 7 de maig al CEIP Santa Àgueda de Benicàssim l’assemblea general de la federació, en la qual es van aprovar per unanimitat el balanç econòmic i els pressupostos així com la memòria i la nova programació d’activitats. La participació va ser similar a anteriors convocatòries. A l’assemblea van assistir representants de 20 AMPA de Castelló, Benicàssim, Vila-real, Almassora i Alcora.

Assemblea 1

Els i les compromissàries també van tenir l’oportunitat de consensuar els principals canvis dels estatuts de la federació dirigits a fomentar la participació i a incorporar un ús del llenguatge més inclusiu. Un dels exemples més significatius, d’aquest darrer objectiu, ha estat canviar el nom de FAPA per FAMPA per visibilitzar la presència de les mares en el nom de la federació. Així mateix, també es va acordar modificar diversos punts per facilitar la participació i donar el mateix poder a totes i tots els membres de la federació com anul·lar la duplicitat de càrrecs de la junta directiva dins de l’assemblea perquè totes les AMPA tinguen el mateix nombre de vots o reduir els vots per poder realitzar un vot de censura al president o presidenta, que ara es podrà fer per majoria. Per afavorir la renovació de càrrecs, s’ha fixat un límit d’accés de 4 anys consecutius en total per a aquells membres de la junta directiva que siguen reelegits. A més, per facilitar la presentació de candidatures a la presidència s’ha eliminat el requisit de l’aval del 10% de les AMPA i es podrà presentar el membre de l’AMPA federada que vulga amb l’aval de la seua pròpia associació.

Per una altra banda, també cal destacar que l’assemblea va avalar la incorporació de Ferran Barberán de l’AMPA Blasco Ibáñez de Castelló a la junta directiva de la federació i va acordar realitzar una assemblea extraordinària, probablement per al pròxim mes d’octubre. L’objectiu de la qual serà revisar la distribució de les quotes de les AMPA a FAMPA i unificar criteris per comptabilitzar els socis i les sòcies. Sobre aquest tema es mantindrà informades a les AMPA perquè puguen participar també amb les seues propostes.