L’Escola de Pares i Mares programa noves xarrades sobre hàbits saludables

El departament de formació de FAMPA-Castelló Penyagolosa ha presentat noves propostes per a l’Escola de Pares i Mares. Per al pròxim curs 2016/2017 s’ampliaran les xarrades i s’inclouran nous temes relacionats amb el foment dels hàbits saludables. En aquest sentit, s’estan preparant xarrades per prevenir trastorns en la conducta alimentària i per a fomentar una alimentació equilibrada que afavorisca el desenvolupament tant físic com intel·lectual dels xiquets i xiquetes. Altres dels temes que es tractaran seran els hàbits de la son, els hàbits d’estudi i l’educació en l’oci i el temps lliure per fomentar l’oci productiu.

formació1

Per una altra banda, per al pròxim curs també es planteja la programació de diferents jornades i tallers sobre temes en els quals està treballant FAMPA i que generen interés entre les AMPA com ara, la producció ecològica i els menjadors escolars, l’animació a la lectura en l’àmbit familiar i la creativitat. Així mateix, també s’organitzarà una jornada sobre fiscalitat i comptabilitat dirigida a les juntes de les associacions de pares i mares per assessorar-los sobre com gestionar l’AMPA.

A banda dels nous temes formatius que es proposen, el curs vinent, es continuaran ofertant les xarrades més sol·licitades per les famílies. Aquest curs, que encara continua en marxa fins al mes de juny, les xarrades que més interés han suscitat per part de les AMPA han sigut les relacionades amb tècniques d’estudi com la de “Motivar els xiquets i xiquetes a l’estudi i treballar l’autoestima”. Així mateix també està entre les més demandades la de “prevenció de l’assetjament escolar: la participació de la família” que s’han incorporat aquest any com a novetat, així com “Evitar riscos d’internet”, “Utilització de les noves tecnologies” i “educació emocional i autoestima”.

Oferta formativa

 L’oferta formativa de FAPA és gratuïta per a les AMPA federades i es gestiona a través de l’Escola de Pares i Mares. Els continguts que s’imparteixen són: per una banda, els relacionats en temes educatius dirigits a la comunitat educativa en general i per una altra els relatius a l’organització i funcionament de les AMPA i els Consells Escolars, així com competències i drets de participació de pares i mares. Aquesta línia formativa és molt interessant per a les Juntes Directives de les AMPA. Les xarrades relacionades en temes relatius a les AMPA que continuen en la graella de la programació formativa de la federació són: “Documentació per al funcionament d’una AMPA” i “Participació en la Comunitat Educativa: AMPA i Consells Escolars”. Cal destacar que la programació no està tancada del tot, ja que encara no ha sortit l’ordre publicada i s’han plantejat les xarrades seguint l’esborrany de l’any anterior. El cas és que els continguts es fixen depenent dels criteris que fixa la conselleria per tant es podrien introduir novetats de cara al pròxim curs una vegada publicada la nova ordre. De totes maneres, FAMPA mantindrà informades a les AMPA associades.

Participa

Cal recordar que les AMPA que vulguen participar de l’Escola de Pares i Mares de FAMPA-Castelló poden demanar més informació així com acordar l’horari i la data de les xarrades que vulguen programar als seus centres posant-se en contacte amb la federació a través de formació@fapacastello.com.