Comencem un nou curs escolar on FAMPA-Castelló Penyagolosa continuarà treballant de la mà de les AMPA del País Valencià, a través de la Confederació Gonzalo Anaya, per defensar l’escola pública, de qualitat, integradora, laica i en Valencià. L’objectiu és retornar a l’ensenyament públic el prestigi i els recursos que les retallades han arrabassat durant els últims anys.

Per la seua banda, FAMPA reconeix els avanços que ha posat en marxa la Conselleria d’Educació arreu del territori valencià per contribuir al canvi educatiu i valorar l’escola pública. Algunes de les mesures empreses durant el curs passat han estat la creació de bancs de llibres a través del programa Xarxa Llibres, el programa pilot d’escolarització dels xiquets i xiquetes d’Infantil 2 anys, la fi de la zona única i el nou decret d’admissió de l’alumnat, l’ampliació de les ajudes de menjador per als mesos de juny i setembre, la reformulació dels requisits de les beques de transport, la fi de l’obligatorietat de les classes de 45 minuts que imposava la LOMCE o la rebaixa de la nota d’accés a les beques universitàries.

No obstant això, cal seguir treballant per recuperar la qualitat de l’escola pública i cal aconseguir compromisos polítics entre tots els partits per blindar acords en favor de la pública que ha de ser considerada com un pilar fonamental en la nostra societat, perquè sense ella no hi ha igualtat d’oportunitats reals. En aquest sentit, les AMPA consideren que encara queden molts assumptes per millorar com ara les infraestructures educatives, la falta de professorat, les beques d’estudi, el personal de suport, la participació, l’atenció a les necessitats educatives especials, la reducció de les ràtios, la paralització i derogació de la LOMCE o la consolidació de l’ensenyament en Valencià, entre altres.