L’Escola de Pares i Mares inicia un nou curs

dibuix-formacio

L’Escola de Pares i Mares Jaime López de FAMPA ja està en marxa i inicia aquest mes de setembre un nou curs carregat de novetats. A més de les xarrades que s’imparteixen entre les escoles de les AMPA federades, que se centraran aquest any en el foment d’hàbits saludables en la infància i l’adolescència, també es programaran durant el curs diverses jornades formatives sobre producció ecològica i menjadors escolars, el foment de la lectura en l’àmbit familiar, la creativitat i la fiscalitat i comptabilitat de les AMPA.

En referència a les xarrades, cal destacar que enguany s’incorporen nous temes i nous formadors i formadores que impartiran tallers i activitats sobre la promoció de la lectura en família, hàbits de descans, estudi, oci i temps lliure, intel·ligència emocional, ergonomia i hàbits nutricionals, prevenció d’accidents domèstics i primers auxilis, Mindfulness i educació positiva. En la programació també es mantenen els blocs de temes que més interés han suscitat entre les famílies en cursos anteriors com les xarrades sobre assetjament escolar i altres riscos d’internet que imparteixen els formadors Macarena González i Ferran Martínez, les xarrades sobre dificultats en l’aprenentatge i educació a casa de Charo Díez i Meche Clarós i la xarrada sobre gestió i funcionament de les AMPA que també impartirà Macarena González.

Durant el curs anterior les xarrades que van tenir més demanda han estat les relacionades amb la prevenció del fracàs escolar. Una de les que més interés va suscitar entre les AMPA i que s’ha programat en 22 centres diferents de la província de Castelló és “Com motivar als nostres fills i filles en l’estudi i treballar l’autoestima”. També han estat entre les més sol·licitades les relacionades amb tècniques d’estudi i orientació escolar sobretot adreçada als pares i mares dels xiquets i xiquetes que comencen l’Educació Secundària Obligatòria. Altres temes que s’han tractat en les xarrades més demandades han estat l’animació a la lectura, la prevenció de l’assetjament escolar i el Transtorn del dèficit d’atenció i la hiperactivitat (TDH).

Participació

Les famílies interessades a participar poden sol·licitar la programació de les xarrades que s’oferten a l’Escola de Pares i Mares de FAMPA a través de la seua AMPA. La federació ja ha posat a disposició de les associacions de pares i mares tota la informació relativa a la programació d’aquest nou curs així com els butlletins d’inscripció que s’han de fer arribar a la federació o bé per correu postal o a través del correu electrònic formacion@fapacastello.com. La participació en els cursos és gratuïta i les xarrades tenen una duració aproximada de 2 hores. Com que l’objectiu és que arriben al màxim nombre de pares i mares possible, es coordinarà la programació de xarrades entre els centres més pròxims per facilitar l’accés a tothom. Les AMPA interessades a participar en les xarrades de formació que no estiguen federades a FAPA poden posar-se en contacte amb la federació i informar-se sobre com adherir-se a través del correu info@fapacastello.com o dirigint-se a les instal·lacions de FAPA-Castelló al carrer Mestre Caballero, núm. 2 de Castelló.

El servei de formació de FAMPA pretén difondre diferents temes d’interés per a pares i mares amb l’objectiu de dotar a les famílies de recursos educatius i coneixements organitzatius i de participació que contribuïsquen a enriquir el moviment associatiu i la participació de les famílies en l’escola. És per això que cada any s’elabora una programació de cursos, jornades, trobades i congressos d’acord als interessos de les famílies i d’acord als temes educatius d’actualitat que van sorgint durant el curs. Així, el curs passat també es van organitzar jornades per exemple sobre la sostenibilitat dels menjadors escolars o la jornada escolar.