La Plataforma protesta contra les revàlides

presentacio-jornada-de-lluita-educativa

La protesta s’iniciarà a les 19 hores en la plaça de les Aules de Castelló i pretén reunir a tota la comunitat educativa

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha presentat aquest matí en la seu de FAMPA-Castelló Penyagolosa la Jornada de Lluita Educativa que se celebrarà demà dimecres 26 d’octubre per reivindicar la derogació de la LOMCE i paralitzar la implantació de les revàlides. La protesta s’iniciarà amb una jornada de vaga convocada pel sindicat d’estudiants i concentracions a les 12 hores en les places dels ajuntaments de Vila-real, La Vall i Castelló. A la vesprada, a les 19 hores se celebrarà una manifestació que s’iniciarà a la plaça de les Aules de Castelló i recorrerà els principals carrers de la ciutat. Així ho han explicat les representants de FAMPA, Silvia Centelles i Ester Pardo junt amb la resta de membres de la Plataforma per l’Ensenyament; Toni Vizcarro d’Escola Valenciana i Alejandro Fas del Front d’estudiants i els i les representants dels sindicats; Mila García de CCOO, Laureà Puig d’UGT i Patri Teruel i Zulaika Agustí, d’STEPV.

Els i les representants de la plataforma han coincidit en assenyalar que la LOMCE es tracta d’una llei “anacrònica” que “potència les desigualtats entre l’alumnat i va en contra de la inclusió social”. En aquest sentit, la representant de CCOO, Mila García ha apuntat que “el principal objectiu de la LOMCE és segregar a l’alumnat per expulsar a la classe treballadora del sistema educatiu com més aviat millor” i “aquest fet va en contra de la igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, Laureà Puig d’UGT ha explicat que les revàlides no tenen en compte la diversitat de l’alumnat i no creuen en la feina del professorat, ja que invaliden l’avaluació continuada perquè si els i les alumnes suspenen, se’ls impedeix obtenir el títol d’ESO o de Batxillerat i així se’ls bloqueja l’accés a estudis superiors”. “Les revàlides es van abolir amb l’última llei franquista d’educació que data del 1970 i no té sentit que 46 anys després es tornen a implantar quan als països d’Europa pioners en matèria d’educació, s’estan impulsant mesures, justament, en el sentit contrari” ha afirmat el representant d’UGT.

Per la seua banda, Alejandro Fas del front d’estudiants ha explicat que amb “el sistema educatiu que impulsa la LOMCE es fomenten valors neoliberals i de competitivitat sense tindre en compte la igualtat d’oportunitats i la integració social”. “S’està expulsant a la classe treballadora de les universitats i s’està forçant a l’estudiantat treballar de manera gratuïta, o amb salaris molt baixos, per suplantar el treball dels seus pares i mares a qui les empreses estan llançant a l’atur” ha explicat Fas. Al seu torn, Toni Vizcarro, representant d’Escola Valenciana ha coincidit en assenyalar que la LOMCE és una llei que “es dedica a fabricar treballadors i fomenta greument la desigualtat entre persones” i, ha afegit que “per tant, també la desigualtat cultural i entre llengües”. En aquest sentit, Vizcarro ha criticat que la LOMCE fomenta el monolingüisme, va en contra del coneixement de les llengües que es fomenta des d’Escola Valenciana i limita el decret de plurilingüisme que ha llançat la Conselleria d’Educació.

 

Així mateix, per la seua banda, Patri Teruel, d’STEPV ha explicat que l’any passat al País Valencià no es van portar a terme les revàlides i ha afirmat que “esperem que el govern de la Generalitat, que també és contrari a la LOMCE, es mantinga insubmís en aquesta qüestió i tampoc les implante aquest curs”. Així, Laureà Puig ha afegit, que l’objectiu és paralitzar aquesta mesura aprofitant que encara no està implantada, perquè no passe com en la resta de mesures de la LOMCE que ja estan en marxa i no es poden aturar fins que el govern central no derogue aquesta llei educativa i en pacte una de nova. Finalment, Patri Teruel d’STEPV ha fet una crida a la comunitat educativa en nom de la Plataforma de l’Ensenyament per eixir al carrer per demanar que derogue la LOMCE i que es fomente un gran pacte educatiu que promoga una educació de qualitat per garantir la igualtat d’oportunitats.