FAMPA demana aclariments a l’administració sobre la jornada escolar

reunió-DT-fampa

El passat dimecres 18 de gener de 2017 els representants de FAMPA, Silvia Centelles, Ester Pardo, Alfons Dastis i Francisco Samit es van reunir amb el director territorial Robert Roig, la cap de serveis Mª Josep Palmer, el cap de la inspecció educativa, Vicent Doménech i el representant del sindicat UGT Laureà Puig. En la trobada es van tractar diferents temes d’interés per a les AMPA però la qüestió principal va ser aclarir els dubtes que genera entre les associacions de pares i mares la implantació de la JornadaContinua. A més, també es van comentar altres temes que preocupen les famílies com la qualitat de l’alimentació en els menús dels menjadors escolars.

Un dels temes que més dubtes està generant últimament a les AMPA és la modificació dels temps escolars. En aquest sentit, els i les representants de la federació van traslladar a l’administració les preocupacions de les famílies al respecte. Per una banda, Silvia Centelles va demanar si hi ha informes per part dels inspectors sobre el grau de compliment dels projectes de Jornada Continua que s’han posat en funcionament aquest curs. En aquest sentit, es va plantejar si es pot revocar el projecte de modificació dels temps escolars en cas que no es complisca el projecte acordat i aprovat per la comunitat educativa, abans dels tres anys de revisió que marca la normativa.

Al respecte, Palmer va aclarir que els projectes s’han de complir, i si es detecten deficiències o incompliments del pactat, les famílies poden queixar-se a través del Consell Escolar i demanar la revocació del projecte en el moment que vulguen. Així mateix, el cap d’inspecció educativa Vicent Doménech també va explicar que es poden comunicar, a la direcció territorial, a través del consell escolar, els punts d’incompliment del projecte i la inspecció educativa visitarà el centre per corregir-los i controlar-ne el compliment.

Per una altra banda, l’administració va donar resposta als dubtes de les AMPA sobre els horaris d’apertura dels centres escolars, davant la preocupació que els centres que no poden mantenir els serveis de menjador escolar acaben tancant a les 14 hores i no a les 17 hores com estava previst. Al respecte, Palmer va afirmar que, per llei, les escoles no es poden tancar fins a les 17 hores, tinguen, o no tinguen servei de menjador. Així mateix, sobre els dubtes que generen les normes de votació per a l’aprovació dels projectes de Jornada Continua en els consells escolars, els representants de l’administració van aclarir que per fer efectiva l’aprovació s’ha d’aconseguir el vot favorable de 2/3 dels membres del consell escolar amb dret a vot.

Alimentació Saludable

 Arran dels últims reportatges apareguts a la televisió com el titulat “el frau del peix” emés al canal La Sexta, els pares i mares es van mostrar preocupats per la procedència dels aliments que se serveixen als menjadors escolars. En aquest, sentit, els representants de FAMPA van manifestar aquesta qüestió a la direcció territorial i s’han informat sobre com es podria millorar el servei.

Així, la presidenta de la federació Silvia Centelles, va explicar que les famílies som conscients que són empreses privades les que s’encarreguen de l’alimentació dels nostres fills i filles als menjadors escolars i, per tant, són entitats que tenen interessos econòmics i competeixen entre elles, és per això que s’haurien de pactar també certs requisits de qualitat per garantir una alimentació saludable per als nostres xiquets i xiquetes. Per la seua banda, el director territorial, Robert Roig, va afirmar que és el consell escolar de cada centre el que s’encarrega de contractar el servei de menjador escolar i és en aquest fòrum on els pares i mares han de demanar informació sobre les empreses i els menús i controlar que es complisquen els requisits de qualitat. En aquesta línia, també va apuntar, que per part de l’administració es realitzen inspeccions de sanitat i es controla que les empreses actuen segons els requisits que marca la llei.