La pluja atura l’activitat dels centres

Les AMPA han comunicat a FAMPA les incidències que han causat les pluges de la setmana passada als centres escolars que en diverses localitats com Almassora, Vila-real, La Vall d’Uixò, Nules, La Vall d’Alba i Betxí que han obligat a les direccions d’algunes escoles a suspendre l’activitat docent. La majoria dels problemes han sorgit a causa del mal estat de les infraestructures escolars, ja que els més freqüents han estat el desperfecte de béns materials per problemes de goteres i inundacions en els accessos als centres que en el cas de Betxí i Ludiente han obligat a suspendre les classes. Així mateix també s’han anul·lat les classes a Vila-real i Almassora per talls de llum.

Cal destacar, l’esfondrament del sostre de l’aula del menjador escolar del CEIP José Soriano de Vila-real i la caiguda d’arbres a causa del vent i la pluja en el pati de l’institut de Nules. L’AMPA del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real també ha comunicat problemes en l’edifici d’Infantil i demana la construcció d’un nou aulari, ja que considera que les contínues reparacions que es porten a terme són insuficients per garantir el bon estat de les infraestructures. Per una altra banda, l’AMPA del CEIP Regina Violant d’Almassora, centre íntegrament en barracons, demana a l’ajuntament prevenir les situacions de caos que es generen al centre suspenent l’activitat escolar els dies de pluja, abans que els xiquets i xiquetes arriben al centre. I és que, segons expliquen les famílies, les condicions del centre impedeix l’activitat normal en temporades de pluja per inundacions i goteres.