La celebració de Carnestoltes és una de les activitats més esperades a les escoles, ja que fomenta la participació de tota la comunitat educativa del centre que s’implica de ple en la preparació de la festa. Així els xiquets i xiquetes de les escoles de la província de Castelló van desfilar el passat divendres lluint les seues disfresses de carnestoltes. A més de la cercavila pels barris, les escoles també han organitzat activitats i tallers infantils i berenars populars per als xiquets i xiquetes amb xocolatada, coques i dolços.

Alguns centres, han aprofitat per treballar continguts apresos a classe i han recreat temàtiques com l’univers, l’alimentació saludable, el món animals o el Turisme per elaborar les seues disfresses. També ha tingut molta presència en la celebració la música sobretot de batucades, xarangues, dolçainers i tabaleters que han amenitzat els passa carrers. Els temes més recurrents per a l’elaboració de disfresses han estat els basats en oficis com metges, pilots, pintors o científics, així com civilitzacions i també personatges imaginaris i de conte que solen ser els preferits pels xiquets i xiquetes. També han sorprés alguns centres amb referències a les noves tecnologies i les aplicacions mòbils amb disfresses sobre emoticones i icones.

Personatges imaginaris i de conte

Un dels temes més descats en les disfresses d’aquest any a les escoles ha estat el de personatges imaginaris i de conte. Així al CEIP Vicent Artero de Castelló els xiquets i xiquetes s’han disfressat de personatges de la pel·lícula “Els increïbles” i al CEIP José Soriano de Vila-real de personatges del conte d’Alícia en terra de meravelles. Així mateix, al CEIP Santa Quitèria d’Almassora han optat per recrear personatges imaginaris com les sirenes i a l’Escola Municipal Infantil Pequelar de Betxí s’han disfressat d’unicorns.

FOTO1 FOTO2

Unicorns (Pequelar Betxí)    IMG_20170224_094929

Batucades i animació musical

Al CEIP Pedro Alcàzar de Nules van aprofitar la festa de Carnestoltes per organitzar una gran batucada entre famílies, alumnat i professorat amb instruments de materials reciclats que van confeccionar en un taller de batucada dirigit pel percussionista Eric Piza. Així van posar en pràctica els rimes i les cançons apreses i van fer una demostració a la plaça del poble per reunir-se amb tots els centres del municipi. També va estar molt present la música gràcies a la participació de professorat i famílies en la cercavila del CEIP Carlos I d’Almenara

FOTO4

FOTO3CEE baix maestrat

Festes temàtiques

Alguns centres van optar per organitzar festes temàtiques per implicar a tots els cicles de les escoles en un projecte comú. En aquest sentit cal destacar el treball de l’Aulari de Sant Rafael del Riu on l’alumnat i el professorat sota el lema “Viatgem a l’espai” es van disfressar d’Astronautes, planetes i extraterrestres i el CRA Araboga que amb el tema de l’alimentació saludable van confeccionar disfresses de xefs, llauradors, verdures i fruites. També va sorprendre el CEIP Estepar que van lluir disfresses molt originals relacionades amb la temàtica del Turisme.

FOTO6 FOTO7

FOTO5FOTO8

Desfilada a Santa Magdalena

L’alumnat de l’Escola Infantil Municipal i el CEIP Albert Selma de Sta. Magdalena han gaudit del Carnestoltes i ho han fet amb una desfilada plena de màgia, imaginació i fantasia, en la qual ha participat l’alumnat dels dos centres del municipi. A l’Escola Infantil s’han disfressat de papallones, al cicle d’infantil del CEIP Albert Selma de cavernícoles i l’alumnat de Primària ha lluït disfresses de gladiadors, víkings i de personatges del futur.

FOTO10 FOTO11

Icones i emoticones

A més de les disfresses d’oficis, al CEIP Cervantes Dualde de Betxí els i les més menudes es van disfressar d’emoticones representant les diferents emocions amb els símbols que utilitzem a les xarxes socials. També van optar per fer referència a les noves plataformes de comunicació i a les aplicacions dels dispositius electrònics al CEIP Ausiàs March de La Vall que van lluir disfresses d’icones de l’aplicació Whatsapp.

FOTO12 FOTO13

Disfresses de tots els gremis

Els oficis és un tema molt recurrent per a les festes de disfresses i que també agrada molt als xiquets i xiquetes. En el cas del CEIP Cervantes Dualde de Betxí s’han disfressat de metges i pintors i al CEIP Mestre Canós també han repetit oficis i, han sumat, a més, els de jardiner, ballarins, pilots, policies i músics. També han confeccionar disfresses de pilots i personal de vol l’alumnat del CEIP Estepar que han treballat el tema del Turisme. Així mateix, cal destacar la disfressa de científics del CEIP Juan Carlos I d’Almenara per la seua originalitat.

FOTO14 FOTO15 FOTO16 FOTO17