La plataforma convoca les accions de protesta de la vaga del 9 de març

roda premsa plataforma 2

 

Professorat, famílies i estudiants participaran units en la manifestació, els tancaments i les concentracions programades a Castelló per a la jornada reivindicativa contra la LOMCE

La Plataforma per l’ensenyament públic de Castelló ha fet una crida a tots els sectors de la comunitat educativa per participar en la vaga convocada, per a tots els nivells educatius des d’Infantil fins a la Universitat, per al pròxim dijous 9 de març de 2017 i ha presentat els actes de protesta que se celebraran a Castelló. Aquesta jornada reivindicativa s’ha organitzat en l’àmbit estatal davant de la decisió del Consell de Ministres d’acudir al Tribunal Constitucional per intentar anul·lar l’acord del Congrés de Diputats per paralitzar la llei educativa LOMCE. En aquest sentit, la comunitat educativa demana al Govern que complisca amb la voluntat de la ciutadania i ature la Llei Educativa LOMCE com ja s’havia acordat amb les forces polítiques del Congrés de Diputats.

roda premsa plataforma1

Els i les representants de la Plataforma per l’Ensenyament Públic de Castelló s’han reunit aquest matí en roda de premsa a la seu de FAMPA-Castelló Penyagolosa per fer públiques les accions de protesta convocades per al pròxim dijous. En l’acte han participat Silvia Centelles i Alfons Dastis de FAMPA, com a representants de les famílies, Alejandro Fas en representació del Front d’Estudiants, Maria Nebot, d’Escola Valenciana, i en representació dels sindicats del professorat han participat Patri Teruel de l’STEPV, Victor Tormo de la CGT, Rafa Martínez de CCOO i Jose Manuel Gas d’UGT. A més de participar en la vaga i abandonar les aules, segons han explicat les i els membres de la plataforma, el pròxim dijous s’ha convocat una manifestació que sortirà a les 18.30 hores de la Plaça Mª Agustina de Castelló i que recorrerà els carrers Major, Gasset, la Porta del Sol, Enmig i Sant Lluís fins a Les Aules. Així mateix, al matí hi haurà piquets informatius a les escoles i a les 12 hores s’han convocat concentracions a les places de Nules, La Vall d’Uixò, Onda, Vinaròs, Vila-real i Castelló. Hui mateix ja comencen els actes de protesta amb el tancament que el Front d’Estudiants ha organitzat a l’IES Ribalta de Castelló. Segons ha explicat el representant dels estudiants, Alejandro Fas: “A les 19 hores celebrarem una assemblea i, tot seguit, hem convocat un sopar i el tancament al centre”. La Plataforma també ha convocat una assemblea per a demà al CEIP Bernat Artola de Castelló.

Els representants de la comunitat educativa han destacat que amb la protesta esperen aconseguir una participació massiva que provoque que es faça efectiva paralització de la LOMCE. L’objectiu és la construcció d’un gran pacte educatiu que fomente la participació de totes les forces polítiques i de la comunitat educativa perquè deixen de succeir-se lleis, fetes al gust dels governants de torn i es consolide una llei educativa de qualitat que integre els interessos de tota de la ciutadania, i no només de les elits polítiques i culturals. En aquest sentit, la presidenta de FAMPA, Silvia Centelles ha afirmat que: “l’educació dels nostres fills i filles no és un joc, és un dret, i les famílies ens sumem a la protesta per reivindicar un ensenyament equitatiu, igualitari i democràtic”. Per la seua banda Patri Teruel d’STEPV ha afirmat que “hem aconseguit la retirada de les revàlides i aconseguirem la retirada de la LOMCE”.