Les AMPA d’Almassora demanen mantenir les extraescolars de pagament en la jornada continua

IMG-20170313-WA0029

La coordinadora d’AMPAs d’Almassora ha organitzat una campanya en la plataforma change.org per recollir signatures perquè en cas que s’aprove la jornada continua, els deixen mantenir les activitats extraescolars de pagament durant l’horari escolar de 15.30 a 17 hores. De moment, ja han aconseguit més de 200 signatures.

Segons explica Carmina Font, presidenta de l’AMPA Santa Quitèria i secretaria de la coordinadora d’AMPAS d’Almassora, les associacions de pares i mares de la localitat no s’han posicionat a favor ni en contra de la jornada continua, ja que són un grup molt plural i representen a un col·lectiu molt gran i divers però sí que afirmen estan tots d’acord en mantenir les activitats de pagament en cas que s’aprovara el canvi de jornada.

Així la portaveu del col·lectiu explica que “volem seguir decidint quin tipus d’activitats extraescolars volem per als nostres centres, ja que en cada cas considerem adient una formació complementària tenint en compte les necessitats i interessos dels nostres fills i filles”. Així Font ha declarat que “no entenem per què en cas d’aprovar-se la jornada contínua, no es poden compaginar les activitats gratuïtes amb les de pagament, ja que considerem que si abans no suposava cap discriminació tampoc ha de suposar-ho ara”. En aquest sentit, les AMPA també justifiquen que les activitats organitzades per les associacions de pares i mares tenen costos molt reduïts i s’organitzen en funció de les necessitats de l’alumnat i les famílies de cada centre i del seu context social i educatiu.