Els xiquets i xiquetes tenen participen en projectes alternatius per aprendre més enllà dels llibres de text i fomentar la creativitat i el treball cooperatiu

carlos sarthou 5     20170405_204902  20170407_152011

Els centres educatius de la província de Castelló ja han posat en marxa les setmanes culturals. Durant aquesta setmana professorat i alumnat treballen per aprendre més enllà dels llibres de text i aprofiten per a fer activitats alternatives sobre diferents temes per despertar la curiositat i l’interés dels xiquets i xiquetes. Aquest és el cas del CEIP Carlos Sarthou  de Vila-real que s’ha centrat en el tema de l’alimentació saludable i, entre altres activitats, ha implicat a l’alumnat per a pintar un mural sobre la piràmide dels aliments per promoure una alimentació més saludable a casa i a l’escola. A més, s’han realitzat de manera paral·lela tota una sèrie d’activitats relacionades amb la gastronomia.

dav

Per una altra banda, el CEIP Concepción Arenal s’ha centrat en l’animació a la lectura i ha organitzat conta contes i intercanvis de llibres per fomentar la lectura. L’alumnat ha portat llibres al centre per intercanviar-los per tiquets que després han utilitzat per poder emportar-se altres llibres i renovar la seua biblioteca a casa. També han celebrat el dia de l’activitat física i han organitzat una mostra de balls a la plaça Sant Ferran. Altres centres com el CEIP José Soriano de Vila-real també han fet activitats esportives per celebrar aquest dia i en el seu cas la temàtica de la setmana cultural s’ha centrat en les matemàtiques i s’han organitzat diferents tallers sobre el tema.

Escultor 1Escultor 2

Alguns centres com el CEIP Escultor Ortells no han realitzat setmana cultural però l’AMPA ha aprofitat per a celebrar activitats lúdiques i formatives. Així el passat dissabte 8 d’abril van celebrar la tercera edició de la Jornada d’Interculturalitat i Solidaritat. La festa consisteix en una mostra de balls i de menjars típics de diferents cultures del món per fomentar la integració i la cooperació i s’aprofita també per a obrir les portes de l’escola perquè les famílies coneguen el centre i les activitats que es porten a terme. L’acte també ha comptat amb activitats i jocs infantils i tallers de cuina.

Pequelar3 pequelar 4

Les escoletes d’Infantil com l’Escola Municipal Infantil Pequelar de Betxí estan més acostumades a treballar els continguts de maneres creatives i centrades en els centres d’interés dels xiquets i xiquetes. En el seu cas han aprofitat l’arribada de la primavera per descobrir les flors, les plantes i els insectes que apareixen a l’arribada d’aquesta estació. També estan realitzant projectes artístics d’estampació i creació de titelles.