FAMPA Castelló entén la decisió de tornar a les aules en setembre i demana més mesures de conciliació familiar

classroom-2787754_1920

La federació creu que les activitats d’atenció a les escoles haurien d’estendre’s fins als menors de dotze anys

FAMPA Castelló respecta que la tornada a les aules siga a partir de setembre perquè entén que la decisió obeeix a criteris sanitaris. Per això, a pesar que la federació vol un retorn als centres el més prompte possible, entén que la seguretat de l’alumnat i les seues famílies siga primordial. En aquest sentit, l’entitat demana mesures que faciliten la conciliació de la vida laboral i familiar en aquest nou escenari però considera que encara és precipitat donar més detalls perquè l’adaptació de la normativa estatal a l’àmbit autonòmic es publicarà aquest dijous. Per aquest motiu, l’entitat queda a l’expectativa d’aquesta informació i altres dades sobre aquest tema.

El Govern estatal va anunciar aquest dimarts el pla de desconfinament que s’aplicarà a Espanya per a la volta a la nova normalitat. L’estratègia, que serà gradual i asimètrica, no contempla la tornada a les aules fins al mes de setembre. FAMPA Castelló entén aquesta decisió a causa de la crisi sanitària. Tanmateix, informa que això obre un escenari que ultrapassa la part educativa i concerneix també al pla social. Per aquest motiu, seran necessàries mesures de conciliació per afrontar la nova situació.

El pla comptarà amb quatre fases i entre cadascuna d’elles passarà un període mínim de dues setmanes, que s’allargarà si els marcadors així ho indiquen. Serà en la segona fase quan si es permeta l’obertura de centres educatius per a les proves de selectivitat i activitats de reforç i atenció de menors de sis anys.

Sobre aquesta proposta, FAMPA Castelló opina que es tracta d’una bona iniciativa però pensa que hauria d’estendre’s fins a xiquetes i xiquets de dotze anys perquè fins a eixa edat són dependents i no poden quedar-se sols en els seus domicilis. Per aquesta raó, la federació creu que des de les institucions s’hauria de proposar altres mesures que faciliten la conciliació de la vida laboral i familiar en els pròxims mesos. Un període de temps incert en el qual probablement també romanen tancades activitats lúdiques que acostumaven a realitzar-se durant l’estiu com és el cas de campaments i escoletes.

Amb tot, la federació espera la publicació oficial de la normativa aquest dijous per a entendre tots els detalls de la nova situació i remarca que, encara que vol els centres tornen a obrir les seues portes el més prompte possible, entén que els criteris sanitaris i de seguretat han de ser primordials per a garantir la salut d’estudiants i famílies. Dilluns que ve, FAMPA Castelló participarà en una Mesa de Mares i Pares convocada per Conselleria on es donaran més detalls i s’intercanviaran punts de vista.