FAMPA Castelló celebra l’aprovació de la Llei del Joc valenciana

La Federació va reivindicar la necessitat d’allunyar les cases d’apostes dels col·legis a l’octubre

Les Corts Valencianes van aprovar aquest dijous la Llei del Joc i Prevenció de la Ludopatia. Una normativa que obligarà a que les cases d’apostes se situen a més de 850 metres dels centres educatius i espais vulnerables. FAMPA Castelló celebra aquesta decisió, que considerava necessària des de fa temps. Així ho va manifestar en un comunicat el passat mes d’octubre on relatava la preocupació de les famílies per la indefensió a la qual estaven sotmesos els menors que estudiaven en col·legis pròxims a aquests establiments.

La nova llei, que substitueix a la de 1988, també estableix que els locals dedicats al joc no podran situar-se a menys de 500 metres de distància entre ells. A més s’imposaran controls d’accés a peu de carrer per a protegir a les persones que manifesten ludopatia impedint-los l’accés. Els locals d’hostaleria que compten amb màquines de joc o d’apostes també seran considerats sales de joc i estaran obligats a tindre les màquines apagades, només es podran encendre amb un comandament remot.

FAMPA Castelló aplaudeix aquestes mesures que considerava urgents fa mesos i subratlla la importància de no oblidar la protecció als escolars de la publicitat que incentiva el joc. Per a això, demana que s’evite la col·locació d’anuncis o informacions referents a les apostes al voltant dels centres educatius o camins pròxims. Una reivindicació que cobra força si es té en compte que els menors en edat escolar “no tenen la maduresa necessària per a entendre els perills que comporta el joc” si es practica d’una forma no controlada i tampoc entenen que tot això puga “derivar en una addicció o patologia”, expliquen des de l’entitat.

La federació va manifestar la seua preocupació per aquesta qüestió fa més de mig any davant la proliferació d’aquests establiments en els barris, especialment en els més humils. De fet, els diners que els valencians van destinar a les apostes en 2018 va augmentar un 6,56% respecte a l’any anterior, van gastar 341,8 milions d’euros, segons es desprén de l’últim informe del Joc de la Comunitat Valenciana. Per això, l’entitat creu que la Llei del Joc i Prevenció de la Ludopatia era una necessitat urgent.