Estimades famílies de les AMPA,
El curs 2019-2020 s’ha vist fortament afectat per la pandèmia COVID-19; una crisi sanitària global que ha provocat el tancament de les escoles i els IES i ha fet que les famílies haguem adaptat les nostres vides per fer possible l’educació telemàtica i l’atenció a temps complet als nostres fills i les nostres filles. Per tot aquest esforç titànic pensem que mereixem/eu un reconeixement de la tasca que hem/heu fet, per tot el suport i acompanyament en la modalitat d’educació a distància.

Sabem que, a hores d’ara, us preocupa l’evolució de la pandèmia i com serà possible retrobar-nos i tornar a les aules en l’anomenada nova normalitat educativaque ens portarà el setembre. Ara mateix, sou moltes les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes que ens esteu preguntant com serà el curs 2020-2021. La Confederació Gonzalo Anaya, entitat de la qual forma part FAMPA Castelló i des de la que representem la vostra AMPA, està participant en el Fòrum Valencià de l’Educació, treballant sobre propostes concretes a aplicar en escenaris possibles: Escenari sense vacuna amb tornada a les aules amb mesures sanitàries rigoroses; Escenari combinat presencial-telemàtic i Escenari d’educació telemàtica (en cas de rebrot).
Davant d’aquests possibles escenaris de cara al curs vinent, des de les AMPA reivindiquem tornar a l’escoles i els IES amb totes les garanties de sanitat perquè entenem que és necessari recuperar l’espai educatiu presencial  per als xiquets i les xiquetes com a lloc de retrobament i d’aprenentatge compartit i socialitzador i, alhora, les famílies també necessitem conciliar la nostra vida laboral i familiar. Sempre si la pandèmia ho permet, l’alumnat podrà tornar a les aules, seguint les instruccions de Conselleria d’Educació que ensems segueix les  normes de les Persones Expertes en Sanitat. En cas d’haver de tornar a casa i/o combinar l’educació telemàtica amb la presencial, la Confederació Gonzalo Anaya, FAMPA Castelló i les altres federacions que formen l’entitat,  també estan treballant al Fòrum de l’Educació en la línia de millorar aquesta nova manera d’aprendre que hem experimentat a casa, al costat dels nostres fills i les nostres filles. Tenim com a paràmetres la conciliació, l’equitat i la inclusió, que cap alumne es quede enrere.

Ara mateix, tot ens pot semblar molt incert de cara al setembre. Estem arreplegant totes les vostres propostes i reivindicacions de cara a aquest fòrum participatiu que se’ns planteja per treballar com a comunitat educativa. Així, us demanem que els propers dies estigueu connectades a les nostres xarxes perquè us anirem informant en detall de com serà el curs 2020-2021en funció dels diferents escenaris i dels acords als quals arribem tots els agents educatius.

Per acabar, us informem que hem elaborat una memòria resumida d’allò que està sent la nostra tasca i les nostres aportacions durant l’Estat d’Alarma. Des de FAMPA Castelló no hem deixat ni un sol minut de treballar, d’aportar i col·laborar en tots els espais de participació que hem tingut al nostre abast. Així també ho han fet la resta de federacions territorials i la Confederació Gonzalo Anaya de la qual formem part.

Aquesta situació ens obliga a totes i tots a reinventar i readaptar l’educació pública, l’única que garanteix l’equitat, la solidaritat i el canvi social. Així com a construir conjuntament amb tota la comunitat educativa, la nova normalitat en la qual les famílies i les AMPA tenim veu i vot a l’hora de proposar i decidir.

Salutacions cordials,
Mares i pares de la Junta Directiva de la Confederació Gonzalo Anaya i de les executives de FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA-València i FAMPA Enric Valor Alacant, en representació vostra.

 

** També podeu consultar la memòria ací: INFORME_COVID-19_CGA-FAMPA_VALE