FAMPA Castelló expressa la seua preocupació per l’escola ‘matinera’

Les famílies recorden la importància d’aquest servei i volen saber com es reprendrà en un curs marcat per la COVID-19

Davant la situació derivada de la crisi sanitària i les noves mesures que s’estan adoptant de cara al nou curs, FAMPA Castelló expressa la seua preocupació per l’escola ‘matinera’ i altres serveis complementaris que es desenvolupen en els centres educatius. L’entitat comprén que encara no s’haja aportat informació sobre aquestes qüestions a causa del context d’incertesa. Així mateix, reconeix l’esforç que s’està realitzant des de les administracions, per això demana que no s’obliden d’aquest servei. En aquest sentit, la federació creu que seria convenient conéixer si es mantindrà l’escola ‘matinera’ i quines mesures es duran a terme per a desenvolupar aquest sistema respectant les mesures de seguretat.

L’escola ‘matinera’ és un servei essencial i necessari per a mares i pares de l’escola pública. En moltes famílies és imprescindible per a compaginar els seus horaris laborals de matí amb la supervisió dels seus fills i filles. A més, permet que l’alumnat jugue i aprenga en les hores prèvies a l’inici de les classes. En definitiva, per a moltes famílies no existeix una altra alternativa que els possibilite arribar a temps al seu lloc de treball i deixar atesos als seus fills i filles abans d’entrar al centre educatiu.

En un context com l’actual, un dels dubtes de l’entitat passa pels anomenats grups bambolla. Des de conselleria i el Ministeri d’Educació es va remetre una carta que recollia els criteris a tindre en compte pels centres a l’hora de proposar canvis. Una de les idees era establir grups de convivència estable.  És a dir, agrupacions d’alumnes, per regla general de la mateixa classe, que no podran tindre contacte directe amb altres grups durant la seua estada en les instal·lacions i que en principi estan previstes fins a 4t de Primària. Per aquest motiu, FAMPA Castelló es pregunta què succeiria en el cas de l’escola ‘matinera’ en la qual conviuen alumnes de diferents aules. El mateix succeeix amb altres serveis complementaris que són igual de necessaris que la pròpia educació, apunta l’entitat.

Des de la federació, destaquen el gran esforç que s’està fent des de les administracions per a garantir una volta a les aules segura i presencial. A més, l’entitat entén el context d’incertesa generalitzada i comprén que hi haja qüestions que encara no es puguen anticipar. Per això, demana que no s’oblide la gestió d’aquests serveis tan importants per a la conciliació i confia que aquestes i altres dubtes seran respostos tan prompte com es puga perquè les famílies coneguen tota la informació.