Estimades famílies,

Sabem que aquests mesos han sigut intensos, estranys i ple d’incerteses. Tot va canviar sobtadament un dia de març quan la pandèmia de la COVID-19 ens va obligar a buidar escoles i a quedar-nos a casa. Va començar aleshores un temps molt diferent i dur per a moltes famílies on vam haver de canviar la pissarra per ordinadors i vam intentar acompanyar els nostres fills i les nostres filles de la millor manera possible en aquest nou escenari d’educació telemàtica.

Les informacions canviaven contínuament en tots els àmbits, també a l’escolar, i més endavant vam saber que els nostres xiquets i xiquetes acabarien el curs a casa. En tots aquests mesos, els pares i mares hem estat un actor essencial perquè ens hem convertit en mestres i en l’enllaç que connectava els nostres fills i filles amb els docents i l’escola. En molts casos, combinant tot això amb les dificultats del teletreball i les preocupacions pròpies d’una pandèmia sense precedents. Per aquest motiu, des de FAMPA Castelló sempre reconeixerem i us agrairem aquesta tasca.

Després de quasi sis mesos, és el moment de tornar a omplir les aules i de recuperar l’espai propi de l’educació: les escoles. Durant aquest temps, des de la federació hem estat treballant per tal d’aconseguir una tornada als centres presencial i segura, i hem portat la vostra veu al Fòrum Valencià de l’Educació i a la Mesa de Pares i Mares. També hem tractat de reivindicar la vostra posició i demandes sobre diferents temes als mitjans de comunicació i hem participat en activitats per fer més fàcil el confinament.

Entenem que la situació és incerta i que després de tot el que ha passat hi haja una certa preocupació però hem de conviure amb el virus i portar aquesta situació amb la normalitat més gran possible i això implica obrir les escoles. Això sí, garantint sempre la seguretat de tot l’alumnat i de tot el personal docent i no docent. Els agents escolars i l’administració hem estat treballant en aquesta línia durant aquests mesos, hi ha noves decisions, mesures i un protocol d’actuació i sempre defendrem la seguretat. Per això, des de FAMPA Castelló seguirem atents i treballant en aquesta línia i per vosaltres durant tot el curs.

El 7 de setembre anem als nostres centres amb il·lusió i valentia: Recuperem les escoles, tornem a les aules i defensem la pública.