FAMPA assisteix al Consell Escolar Municipal amb l’objectiu de tractar la situació en els col·legis de Castelló

La federació proposa idees com fomentar les activitats a l’aire lliure

FAMPA Castelló va assistir aquest dilluns a la sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació actual que es viu en els centres educatius de Castelló i tractar altres aspectes relatius a l’ensenyament. Entre altres temes, la federació va proposar idees com la promoció de les eixides a la natura i l’aprofitament dels espais urbans. Propostes que tenen l’objectiu de fomentar l’educació fora de l’aula en l’actual context de crisi sanitària.

L’entitat que representa a més de 220 AMPA de la província de Castelló va portar algunes qüestions i idees a la sessió del Consell Escolar Municipal derivades d’un inici de curs atípic. En aquest sentit, FAMPA va voler assegurar-se que tots els centres disposen del personal docent que van sol·licitar en el seu moment i que es garanteixen les substitucions de les baixes, tant les generals com les causades per la COVID-19.

Un altre dels temes que va portar la federació a la reunió va ser la neteja. Un servei que es converteix en essencial i prioritari durant aquest curs. Per això, una de les preocupacions de FAMPA Castelló és que s’assegure que tots els centres compten amb més hores i personal de neteja per a mantenir les instal·lacions desinfectades durant la major part del temps possible.

A més d’aquests dubtes, la federació també va portar propostes a la taula. En aquest sentit, l’entitat considera que, donada la situació actual, seria positiu fomentar les eixides dels centres. Per aquest motiu, creu que promoure i incentivar eixides a la natura, visites culturals per la ciutat o als museus i visionar peces en cinemes o teatres podrien convertir-se en bons instruments per a l’educació durant aquest temps. Així doncs, FAMPA Castelló sosté que des de la conselleria es podria impulsar aquest tipus d’iniciatives a les direccions dels centres i al professorat per a aprofitar més els espais urbans i de la natura com a llocs de docència.

Seguint amb la línia de la utilització d’espais diferents dels centres, l’entitat va demanar estudiar o conéixer la cessió dels locals municipals que es troben pròxims a les escoles amb l’objectiu d’entendre si es podrien utilitzar per a impartir classes o realitzar altres activitats.

D’altra banda, a causa de la necessitat actual de mantenir ventilades les aules, els centres imparteixen classe amb les finestres obertes durant la major part del temps. Com a proposta, la federació va demanar que s’intente evitar la intervenció dels vehicles de neteja i recollida de residus així com la realització d’obres públiques municipals en les proximitats dels centres educatius durant l’horari lectiu. D’aquesta manera, FAMPA considera que aquesta mesura ajudaria a reduir notablement el soroll que prové de l’activitat de la ciutat.

A través d’aquestes consultes i idees, FAMPA té l’objectiu de formular propostes que mantinguen la presencialitat i la seguretat de tot l’alumnat i el personal docent i no docent dels centres per a un millor ensenyament.