FAMPA Castelló celebra la iniciativa d’entorns escolars segurs

L’Ajuntament limitarà l’accés de vehicles privats en les zones més pròximes a les entrades i eixides de huit centres de la ciutat

A partir d’aquest dijous huit centres de Castelló participaran en un projecte pilot de l’Ajuntament que té l’objectiu de fomentar la seguretat en els entorns escolars. Gràcies a aquesta iniciativa, es limitarà l’accés dels vehicles privats a les zones més pròximes a les entrades i eixides. FAMPA Castelló celebra aquesta decisió que, segons expliquen, permetrà que la comunitat educativa tinga una major protecció.

Promoure una major seguretat quan els estudiants entren i isquen dels seus centres ha sigut una de les reivindicacions i preocupacions de les famílies al llarg de diversos anys. Concretament, en algunes zones de la ciutat pares i mares detectaven situacions de perill amb una certa freqüència a causa de l’alt volum de trànsit durant les hores que coincidien amb l’inici i el final de la jornada escolar.

Per aquest motiu, la federació considera que es tracta d'”un projecte molt positiu per a tota la comunitat educativa” i celebra que es vaja a donar protagonisme i seguretat a l’alumnat ” promovent que siguen els menors, docents i famílies els qui ocupen els carrers. Així mateix, la federació aplaudeix aquest projecte perquè creu que en el context actual de crisi sanitària “afavoreix que es puguen garantir les entrades escalonades i el distanciament físic“.

De moment, seran huit els centres en els quals s’aplicarà aquesta mesura que consisteix a tallar el carrer en el qual es troba la porta principal de l’escola durant els minuts previs i posteriors a les entrades i eixides. FAMPA Castelló demana que progressivament es vagen incorporant més centres a aquesta iniciativa ja que, a més de la seguretat, l’entitat pensa que també es fomenta així la mobilitat sostenible.

En aquest sentit, la federació ja va defensar aquest últim punt sumant-se a la campanya a escala nacional “Revolta Sostenible al Cole”. Una iniciativa conjunta d’accions i de conscienciació per a promoure una mobilitat saludable, segura i sostenible i que planteja canvis d’hàbits en l’anada i tornada als col·legis. De fet, un dels punts de la campanya era la petició a les autoritats competents que hi haguera un menor trànsit de vehicles a motor en els últims 300 metres o fins i tot tancar els carrers durant l’entrada i eixida durant el període escolar amb mesures temporals o permanents. Per aquest motiu, l’entitat celebra que el consistori de Castelló haja llançat un projecte en aquesta línia.

Concretament, participaren els col·legis Vicent Artero -tall del carrer Pintor Sorolla-, Enric Soler i Godes -tall de carrer Alcalde Eduardo Codina-, Exèrcit -tall de carrer Lepant-, Herrero -tall del carrer Moyano-, Carles Salvador -tall del carrer María Teresa González Justo-, Cervantes -tall del carrer Concepción Arenal-, Sanchis Yago -tall del carrer la Villavieja- i Escuelas Pías.