FAMPA Castelló celebra la seua assemblea ordinària

L’educació durant aquest curs atípic, les activitats i desafiaments de la federació van centrar alguns dels temes de la trobada

FAMPA Castelló va celebrar la seua assemblea general ordinària aquest dissabte en la qual va repassar la memòria d’activitats realitzades durant el 2019 i va donar a conéixer les d’aquest any 2020. A més, en l’àmbit econòmic, va presentar el balanç de l’any anterior i el pressupost actual. Un total de 15 persones va assistir a la trobada en la qual també es van tractar altres temes com les dificultats a les quals s’enfronta el món associatiu en aquests moments de crisi sanitària. Malgrat aquests desafiaments, FAMPA Castelló valora positivament l’esforç realitzat des de les AMPA per a mantindre les seues activitats i es va comprometre a fer un impuls per tal d’arribar a totes les comarques de Castelló i recuperar les reunions amb les AMPA quan la situació ho permeta.

Durant la trobada, també es va valorar l’aposta per la presencialitat de l’educació encara que en alguns nivells com a 3r, 4t d’ESO, batxiller i FP siga semipresencial. Per això, van subratllar la importància de realitzar un esforç per a tractar de recuperar-la en la mesura que siga possible.

Així mateix, l’entitat va reflexionar juntament amb les AMPA assistents sobre els canvis que s’han introduït en l’educació a causa d’aquest any atípic. En aquest sentit, les associacions van opinar que alguns d’ells es quedaran per al curs pròxim o per sempre (entrades en els centres per torns, baixada de ràtios, desdoblament de grups, augment de professorat, etc.). D’altra banda, van destacar la necessitat de revertir altres com els grups bombolla o les activitats extraescolars, quan la situació sanitària es normalitze.

Sobre les activitats de FAMPA van remarcar que una de les accions més importants de la federació és l’esforç que realitza en matèria de formació. De fet, FAMPA compta amb un equip de formadors experts en diferents àrees com ara la psicologia, l’educació i la sanitat, entre altres. Aquests formadors i formadores ofereixen accions i tallers de formació a les diferents AMPA al llarg del curs. A causa de la seua demanda i importància, aquest va ser un dels punts que es va tractar durant l’assemblea.

En aquest sentit, la federació va anunciar que ampliarà les possibilitats de formació en línia per a aquest curs. A més, va fer una crida a les seues AMPA perquè participen en la proposta de temes. D’aquesta manera, per part d’algunes associacions es va sol·licitar formació sobre gestió de les AMPA per a informar les famílies sobre qüestions com la creació d’aquestes associacions. En aquesta línia, l’entitat també millorarà el contingut de la seua plataforma web en un esforç per dotar d’una millor accessibilitat.

Un altre dels canvis d’enguany per a la federació ha sigut l’asseguradora, un servei que també es va presentar durant la trobada. Des de FAMPA, es va explicar el canvi d’asseguradora i a l’ampliació de les cobertures. Actualment, el segur cobreix qualsevol de les activitats que realitzen les AMPA i la responsabilitat de les seues juntes directives. També va destacar la facilitat que hi ha en l’actualitat per a demanar un certificat de l’assegurança per part de cada associació.

Amb tot, l’objectiu de FAMPA Castelló és fer d’interlocutor de l’escola pública davant les AMPA, l’opinió pública i les administracions. A més, la federació fa un esforç de col·laboració amb altres entitats per a difondre i col·laborar en projectes comuns. Una de les idees que està duent a terme l’entitat durant aquest curs per a fomentar aquesta comunicació i unió és la difusió d’un butlletí setmanal on dóna veu a diferents iniciatives tant de FAMPA com d’altres AMPA i organitzacions. L’objectiu és animar a les AMPA perquè participen en les activitats i trobades perquè la federació siga un lloc de trobada més fort i participatiu. La pròxima assemblea, en la qual es produirà la renovació de la junta, tindrà lloc durant el primer trimestre del pròxim any.