FAMPA Castelló estrena una col·laboració amb l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar

 Les dues entitats animen a les famílies a participar en l’experiència de l’acolliment de xiquets i xiquetes

FAMPA Castelló i l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) han arribat a una col·laboració per a treballar unides en la difusió i divulgació de la labor d’aquesta entitat. L’organització treballa perquè tots els xiquets, xiquetes i adolescents tinguen la possibilitat de ser acollits per una família. Aquesta unió ha nascut després d’una trobada entre FAMPA i AVAF.

Més de 80 famílies acollidores de Castelló estan vinculades a l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF), entitat que fa més de 30 anys que treballa en la defensa dels drets de la infància i dóna suport a les famílies acollidores. En l’actualitat continuen treballant per a salvaguardar els drets de les famílies, la infància i l’adolescència. Fomenten el recurs de l’acolliment familiar i ajuden a les famílies per mitjà de l’associacionisme, els grups de suport, l’assessorament i la defensa dels seus interessos. També realitzen suport educatiu, accions d’oci i temps lliure, intervencions psicoterapèutiques i treballen la prevenció el suport a nens, nenes, adolescents i les seues famílies. Té com a missió promoure i defensar l’Acolliment Familiar com a mesura de protecció a la Infància i l’Adolescència, així com fomentar una societat acollidora mitjançant l’Associacionisme.

Entre els més de 200 xiquets i xiquetes que esperen per una família d’acolliment, els qui ho tenen més complicat són els adolescents, ja que, segons explica l’entitat, els més menuts tenen menys dificultats a l’hora de ser acollits. En aquest sentit, les famílies que ja han participat en algun acolliment, destaquen que es tracta d’una gran experiència que fins i tot ajuda a l’autoconeixement i a descobrir nous horitzons.

Davant la importància d’aquesta labor, FAMPA Castelló ha decidit unir-se amb aquesta associació per a divulgar les seues activitats i motivar a les famílies de les AMPA a participar en aquestes iniciatives d’acolliment. Entre les accions més recents de l’entitat, destaca la que van celebrar el passat 20 de novembre. Sota el nom del “dia del pijama” alguns xiquets i xiquetes van anar al seu centre amb aquesta peça de roba per a visibilitzar l’acolliment com a símbol de família i llar.

A més de l’acolliment, AVAF també té diversos programes com el de suport a famílies acollidores i als menors acollits, el programa de sensibilització i difusió de l’acolliment i el foment de la inclusió social en famílies amb menors a càrrec seu o tutelats. També ofereix atenció integral a la infància i a l’adolescència en situació de vulnerabilitat social, té un programa d’oci i temps lliure, un altre de foment, formació i gestió del voluntariat i treballa en la intervenció amb adolescents per a la prevenció de la violència de gènere (avaf.org.es).