Fampa Castelló renova la Junta Directiva amb l’aposta de créixer els pròxims anys

La pandèmia paralitza la participació de les famílies en la direcció de la Federació

Fampa Castelló Penyagolosa ha celebrat aquest matí l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària, on  s’ha renovat la Junta Directiva de la Federació per als pròxims anys, i on s’han incorporat dos noves persones apostant per l’evolució de l’entitat.

En l’acte, celebrat en el Museu de Belles Arts de Castelló, han participat persones de les Ampa associades, les quals han aprovat l’acta de l’Assemblea General Ordinària, on s’han tractat temes com la memòria d’activitats  i el balanç econòmic del curs anterior, i el projecte i pressupost per al curs vinent.

En l’Assemblea Extraordinària s’ha renovat la Junta Directiva actual, on s’han mantingut les sis persones que hi formaven part i s’han unit dues més. L’actual president, Pep Albiol, qui també ha renovat la seua candidatura, ha demanat, a més, la participació de dones en la Junta de la Federació “perquè són una majoria en les associacions de mares i pares, i necessitem eixa representativitat també en la junta de la Fampa”.

A pesar d’aquesta situació actual, la participació per part dels assistents ha sigut positiva quant a l’Assemblea, però, segons ha expressat Albiol, “esperem que aquesta situació minore per a veure més participació per part de les famílies en la Junta Directiva de la Fampa. Estem oberts a noves incorporacions”.

“Ha sigut un any complicat en les dificultats de l’emergència sanitària per la falta de presencialitat de les famílies en els centres educatius i la participació limitada a les tecnologies però, no obstant això, pense que ens hem adaptat i ho hem portat de la millor manera possible”, ha explicat Albiol al referir-se al balanç de l’any.

“Aquest any, hem donat continuïtat al projecte que vam iniciar, adaptant-nos a la pandèmia i a les situacions sanitàries que es requereixen, com adaptant les formacions al format digital, i assessorant a les famílies sobre les normatives sanitàries en festes com les de final de curs”, ha continuat.

Per al curs vinent, “esperem poder apostar per les formacions de forma presencial, encara que a moltes AMPA els ha anat bé aquest tipus de formació online. I també pensem innovar amb les formacions i oferir noves propostes per a les associacions”, ha expressat.

La presencialitat a les aules per al curs vinent també ha sigut un dels temes que s’han tractat en l’Assemblea: “Sobretot en totes les etapes obligatòries i postobligatòries, perquè garantir l’educació presencial és garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat”.

Albiol ha reivindicat que ha sigut un any difícil per molts factors que, d’alguna forma, afectaven directament a les activitats de les AMPA i a les seues constitucions, ja que s’ha passat a un format més telemàtic.

L’acte s’ha realitzat en el saló d’actes del Museu, adaptant-se a les mesures sanitàries pertinents amb distància de seguretat, protecció amb mascareta, la ventilació de l’espai i el gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans.