Fampa Castelló “Penyagolosa” valora en positiu l’evolució del curs i expressa: “Algunes mesures han vingut per a quedar-se”

Pep Albiol aplaudeix el respecte a les normes sanitàries que han permés mantenir la presencialitat en les aules

El president de la Fampa Castelló “Penyagolosa” ha valorat en positiu l’evolució d’aquest curs educatiu dintre de la pandèmia generada per la Covid-19, que ha suposat passar pel curs més complicat de la història. A més, ha reivindicat la necessitat de mantenir la baixada de ràtios durant, almenys, tot un any lectiu.

La presencialitat, una de les demandes més importants per part de les AMPA de Castelló, ha continuat en les aules, el que ha suposat que les famílies puguen continuar amb una normalitat dintre de les normes sanitàries.

Les mesures anticovid que s’hi han inclòs en les aules han permés que els i les alumnes puguen continuar amb els seus estudis, sense interrompre en la vida laboral dels pares i les mares, i permitent que es relacionen entre ells.

“Aquesta pandèmia ha permés tindre un contacte directe amb l’administració, i hem descobert que, treballant mà a mà, es poden fer les coses bé”, ha expressat Albiol.

No obstant això, el president de la Fampa Castelló ha demanat que per al curs vinent “la presencialitat siga total” amb el professorat vacunat, i amb l’evolució de la vacunació que continue amb les mateixes expectatives que fins ara.

Es a dir, que els xiquets, les xiquetes i els adolescents estiguen vacunats també per a poder fer classe sense cap inconvenient, de manera presencial, i tot i que cal continuar amb les mesures, que siga de la manera més “normalitzada” possible.

Una altra de les reivindicacions és que els desdoblaments que es van fer a l’inici de curs, amb separació d’alumnes en classes per a fer els grups “bombolla”, també desaparega en les aules que tinguen l’espai suficient per a poder tindre el mateix nombre d’alumnes que abans de la pandèmia. Amb aquest punt, la baixada de ràtios també és un dels punts a tractar de cara al pròxim any lectiu.

No obstant això, la valoració general del curs ha sigut positiva “perquè hem aconseguit poder fer classe de forma semipresencial i perquè hem sigut l’únic estat europeu que no ha interromput la presencialitat”.