FAMPA Castelló confia que el nou decret d’orientació educativa funcione

No obstant això, el president de la Fampa, Pep Albiol, considera que el decret “es queda curt” sobretot en la dotació de personal

El nou decret d’orientació educativa ha tingut el suport de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPA Castelló) perquè suposa que els professionals treballen en el centre amb dedicació completa i es puguen desenvolupar pràctiques inclusives i millorar el servei i la coordinació amb els equips docents, directius i famílies.

Sobre aquesta ordre que assigna els recursos, Fampa Castelló ha considerat que per equitat i distribució equilibrada dels recursos “considerem necessari elevar 0.5 orientador/a en els centres a partir de 20 unitats”.

“El tram 19-29/1 orientador/a és el més perjudicat de l’ordre mentre que els col·legis d’una sola línia i complets són els que salin més beneficiats de l’ordre”, ha explicat Albiol.

Sobre aquesta proposta, des de Direcció Territorial, es va avançar que pressupostàriament en aquests moments no es pot atendre l’augment d’orientadors però que traslladarà la proposta a les diferents direccions generals implicades.

Un altre aspecte que preocupa és com funcionarà l’orientació educativa i si el nou model comportarà pràctiques inclusives en l’atenció personalitzada i un major servei d’atenció, comunicació i seguiment amb la tutoria d’aula, família i orientat/a.

Amb el marc legal del decret queden per desenvolupar ordres, instruccions i protocols per a atendre les diferents funcions assignades a l’orientació educativa. Per a aquest debat seria interessant introduir experts en la matèria de la inclusió i en l’atenció a la diversitat per a l’assessorament especialitzat en aquesta matèria.

“És una llarga reivindicació de les AMPA que tot aquell personal vinculat a l’orientació, psicòlegs, pedagogs, i altres professionals, formessin a entrar part de tots els centres escolars”, ha expressat el president de la Fampa.

“Al mateix temps, considerem que el decret es queda curt, sobretot en la dotació de personal”, ha lamentat Albiol, qui ha continuat: “El decret preveu una dotació d’orientadors en funció del nombre d’aules de cada centre i en determinats trams pensem que es queda una mica escàs sobre la dotació efectuada”.

“Això és una de les coses que s’ha d’anar corregint de cara al futur, però esperem que el dia 1 estigui la major part del personal i que entre la gent en els centres”, ha conclòs.