FAMPA Castelló demana millores per als centres educatius

El trànsit i el pla Edificant, sobre la taula en una reunió amb el regidor d’educació

La FAMPA Castelló Penyagolosa es va reunir el passat dimarts amb la regidoria d’educació per a tractar temes com la limitació del trànsit al voltant d’algunes escoles o l’evolució del pla Edificant, a més de traslladar consultes específiques de les AMPA del CEIP Isidoro Andrés, IES Joan Baptista Porcar, CEIP Bernat Artola i CEIP Gregal.

La federació ha demanat la possibilitat de reduir el trànsit tant per seguretat com per soroll. Aquest últim suposa un problema ara que les finestres han d’estar obertes pel protocol sanitari. El regidor d’educació, Francesc Mezquita, i el de Mobilitat, Jorge Ribes, estan treballant en un projecte d’urbanisme tàctic que solucionaria els problemes de trànsit al voltant dels centres.

Respecte al pla Edificant, Mezquita comenta que la idea és mantenir en determinades ubicacions unes aules prefabricades per a tindre més agilitat a l’hora de fer obres. Aquest procediment suposaria també la reducció del temps que els alumnes podrien arribar a estar en barracons. Per altra banda, el regidor proposa incloure dins de la normativa del pla les subvencions de transport per a l’alumnat que té una distància al centre provisional de menys de tres quilòmetres.

Així mateix, s’està treballant des de la regidoria en la creació d’aules de dos anys per a tots els centres, ja que aquests haurien d’oferir un programa pedagògic per a les xiquetes i xiquets de dos a tres anys. La idea és aprofitar les infraestructures existents i implementar aquestes classes perquè són un «element de cohesió social necessari: l’alumnat coneix abans als professionals i pateixen menys el canvi», segons Mezquita.

També es va traslladar a la regidoria el malestar de la FAMPA a causa de la delegació de la realització de les activitats extraescolars a migdia als equips directius.