FAMPA celebra l’assamblea general ordinària

FAMPA CELEBRA L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA AMB UN BALANÇ POSITIU I NOUS PROJECTES PER AL CURS VINENT.
L’acte s’ha celebrat a l’IES Politècnic on han acudit tots els membres de la Junta i representants de diferents AMPA de Castelló i província.
FAMPA Castelló Penyagolosa ha celebrat aquest matí l’assemblea general ordinària a l’IES Politècnic de Castelló. Ha estat una bona ocasió per posar en comú totes les qüestions que preocupen als pares i mares de les diferents AMPA associades i proposar noves accions. També s’ha aprofitat perquè coneguen el funcionament de la Federació, en la qual tots i totes estan convidades a participar.
L’acte, presidit per Josep Albiol, s’ha dividit en tres parts. La primera ha consistit a fer un repàs del curs amb la memòria del 2021 i 2022. Entre els temes tractats ha estat el projecte sobre l’impuls i extensió de l’associacionisme amb l’objectiu de fomentar la participació dels associats i associades durant el dia a dia de l’entitat, un resum de cursos i assessorament per a la formació d’AMPA, com per exemple guies bàsiques d’orientació per a les AMPA, consellers i conselleres; constitució de les AMPA; normativa legal o qualsevol altra àrea similar. Un dels nostres eixos centrals ha estat impulsar la participació de les AMPA en els centres educatius, per a millorar la qualitat de l’ensenyament ajudant en la tasca educativa als nostres fills i filles col·laborant amb els docents i amb el mateix centre educatiu. Per la qual cosa és necessari reforçar i potenciar el paper de la Federació i Confederacions per a consolidar el moviment associatiu de mares i pares d’alumnes.
En segon lloc, el president ha presentat els programes d’activitats formatives al llarg de l’any, dirigits a les mares, pares i alumnes. Un dels nostres pilars fonamentals de la Fampa és l’escola de pares i mares que oferim cada any i que enguany continuem fent. Aquest any s’ha continuat seguint els criteris per a ajudar a estalviar encara més recursos i a organitzar més racionalment l’oferta que la Federació gestiona. Es pretén arribar a més centres i oferir una major varietat de cursos. La Federació segueix amb el projecte de formació compartit amb les altres Federacions de la Comunitat Valenciana integrades en la “Confederació Gonzalo Anaya”. Els cursos són impartits per personal qualificat, i estaran dirigits a tots/es els pares i les mares. Han estat oberts a tots els socis de les Ampa que ho desitgen, també les AMPA han pogut convidar a participar a tots els pares i mares que estiguen interessats independentment que siguen socis o no socis. Fampa Castelló Penyagolosa edita a primers de cada curs escolar un programa amb la relació de títols que es poden sol·licitar i facilitarà als assistents tot el material necessari (fotocòpies, projector, ordinador portàtil…) per a la formació, i correrà amb les despeses dels monitors, i també dels desplaçaments necessaris. Encara que aquest any, per la crisi sanitària, les formacions i els cursos han estat de forma online.
Finalment, s’han exposat les despeses generals de la federació com les despeses de personal, funcionament, restauració, hostalatge i desplaçament de la junta directiva. També s’ha exposat el projecte econòmic i s’ha donat pas a precs i preguntes dels assistents.

 

20220611_102420