Fem un consum responsable de joguets al Nadal

Al Nadal també eduquem en valors.

Ara que s’apropen les festes nadalenques pensem que és el moment ideal per treballar certs valors relacionats amb el consum responsable amb els nostres fills i filles. No tots els joguets són adequats per als menuts i les menudes i no tots promouen valors positius. Considerem que és important que les famílies ens comprometem a evitar joguets sexistes o violents i que donem importància als comerços de proximitat a l’hora de fer les compres nadalenques.

Jugar és vital per al desenvolupament de xiquets i xiquetes, ja que a través del joc aquests poden adquirir coneixements i valors molt útils per al seu futur. Així doncs, les famílies hauran de transmetre la importància de la igualtat, de l’enderrocament d’estereotips, de compartir amb els altres, de valorar el que tenim, de respectar els altres, de la no-violència…

Per desgràcia, encara actualment molta de la informació que reben els nostres fills i filles durant els Nadal no promou gaire la igualtat: veiem contínuament anuncis de nenes gronsant nines i nens conduint cotxes de plàstic; el color rosa envolta els joguets femenins, mentre el blau, els masculins… És la nostra feina educar als menuts i menudes per combatre els prejudicis i per canviar a poc a poc aquests estereotips que no fan més que perjudicar-nos.

També pensem que és molt important ensenyar als xiquets i xiquetes que no és necessari tenir tants regals físics per gaudir dels Nadal i a valorar tot allò que ja tenen (la família, les amistats, la salut, l’escola…) i que per desgràcia, no tots els xiquets i xiquetes del món poden gaudir.

La FAMPA Castelló Penyagolosa anima a totes les famílies a tenir en compte aquestes reflexions a l’hora de realitzar les compres nadalenques. Si canviem la manera de jugar dels menuts i menudes, de segur que també estarem canviant el futur del nostre món.