Concurs de contes “La Màgia de les Paraules”

La FAMPA Castelló Penyagolosa ha convocat el concurs de contes “La Màgia de les Paraules” per fomentar l’escriptura i lectura en valencià.

En aquesta edició del concurs de contes de la FAMPA hi haurà cinc categories (infantil tres, quatre i cinc anys; primer, segon i tercer de primària; quart, cinqué i sisé de primària; ESO i Batxillerat) i hi haurà dos guanyadors per categoria (10 en total).

Els treballs hauran de ser contes originals i inèdits amb una extensió màxima de 3 pàgines i escrits en valencià, i es podran presentar fins al 21 d’abril de 2023 a les 15 h a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/xUaM1kMNoS14Jb2h6.

És important que els contes sols estiguen identificats amb el títol de la història, el nom i cognoms del xiquet/a participant no haurà d’estar al document del conte, sols haurà de registrar-se al formulari d’inscripció junt amb l’edat, curs en què està matriculat, telèfon i correu electrònic de la persona de contacte, i centre al qual pertany.

Els deu contes més votats pel jurat elegit per la federació, seran publicats en la revista “La Màgia de les Paraules”, i les AMPA dels alumnes guanyadors rebran un lot de llibres per a les biblioteques dels seus centres.

Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa considerem que la convocatòria d’aquest concurs de contes per segon any consecutiu és una gran iniciativa per fomentar la lectura i l’escriptura en la nostra llengua entre els joves. Promoure aquestes habilitats és fonamental per al desenvolupament personal i acadèmic dels i les alumnes, ja que els ajuda a millorar la seua comprensió lectora, a expressar les seues idees amb claredat i a desenvolupar la seua creativitat. A més, aquesta iniciativa també ajuda a preservar i promoure la llengua i la cultura valencianes, fent possible que els alumnes se senten orgullosos/es de la seua identitat lingüística i cultural.